Вести

Одржана културно-туристичка манифестација 4. Дани Гамзиградске бање

Одржана културно-туристичка манифестација 4. Дани Гамзиградске бање

У Гамзиградској Бањи у суботу је одржана културно-туристичка манифестација 4. Дани Гамзиградске бање.

У оквиру богатог програма отворена је изложба слика са предходних ликовних колонија „Гамзиград“ , након чега су глумци зајечарског театра извели запажен перформанс.

Раније у току дана малишани, али и они нешто старији, учествовали су у турниру у малом фудбалу, а градски већник др Раде Костић је најбољима уручио медаље, пехаре и дипломе.

У културно-уметничком програму наступили су Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац “, Градски фолклорни ансамбл „Зора“ и културно уметничка друштава „Ђорђе Генчић“ из Великог Извора и „Градец“ из Градскова.

У забавном делу програма наступила је млада, талентована певачица из Зајечара Милица Илић.

Одржано је такмичење у припремању рибље чорбе и изложба традицоналне трпезе, као и спортске активности, турнир у малом фудбалу и такмичење у риболову.

Манифестацију је отворила Елена Петровић, помоћница градоначелника Зајечара, која је овом приликом пожелела организаторима да сваке године ова релативно млада манифестација буде све масовнија, наглашавајући значај туристичких бисера града Зајечара -Гамзиградске бање и Феликс Ромулијане.

Изложбу слика је отворио др Раде Костић, директор Специјалне болнице за рехабилитацију „Гамзиград“.

Организатори манифестације су Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ , Месна заједница Гамзиградска бања, Спортски савез и Туристичка организација града Зајечара, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 30
  авг
  4. Дани Гамзиградске бање

  У оквиру богатог програма ове културно-туристичке манифестације у 17:00 сати биће отварена изложба слика са предходних ликовних колонија „Гамзиград“ ,

  Више
 • 01
  окт
  Обновљени Дани Гамзиградске бање

  У оквиру Дана Гамзиградске бање изведен је садржајан музичко- сценски програм који је започео наступом Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац “, а настављен је луткарском представом „Агенција за родитеље“ Драмске секције ОШ „Десанка Максимовић"

  Више
 • 03
  сеп
  Акција чишћења и уређења паркова и зелених површина у Гамзиградској бањи

  У Гамзиградској бањи организована je акција чишћења и уређења паркова и зелених површина.Такође, уређен je и простор око спортских терена у самом центру Гамзиградске бање, где ће у наредном периоду бити реализоване неке од активности манифестације „Дани Гамзиградске бање“.

  Више
 • 15
  сеп
  Гамзиградска бања добила статус бање

  Уредбом о утврђивању подручја бање на јучерашњој седници Владе Рeпублике Србије подручје Гамзиградске бање на територији града Зајечара проглашено је бањом.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.