Вести

Санација пута Гамзиградска бања – Гамзиград: Радове обишао градоначелник

Санација пута Гамзиградска бања – Гамзиград: Радове обишао градоначелник

Започети су радови на санацији пута Гамзиградска бања – Гамзиград, а радове је обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима, и овом приликом разговарао са мештанима овог села.

-Почела је санација дела пута од Специјалне болнице за рехабилитацију до изласка на магистрални пут према селу Гамзиград. Он је заиста у лошем стању. Овог пута ћемо урадити пресвлачење ове деонице од неких 500 квадрата самог моста, испред и иза моста и крпљење ударних рупа до изласка на магистрални пут, а већ на пролеће, кад се буде завршио тендер и изабрао извођач за радове кроз јавно-приватно партнерство, овај пут ће бити потпуно саниран, ова деоница која се не уради сада. Сада ће се пут довести у стање да возила могу нормално да пролазе, јер је у једном тренутку толико био оштећен да је заиста било ризично за возила, да не буду оштећена.

Вредност ове инвестиције ће, како је Ничић рекао, бити између милион и двеста и милион и петсто хиљада динара, у зависности од утрошака асфалтне масе

-Видећемо кад се заврши колико ће ударних рупа бити покрпљено, али ће бити утрошено између 20 и 25 тона асфалтне масе, казао је Ничић и додао:

-Данас смо кренули да радимо атарске путеве и то у великој дужини, од Магуре, према Лубници, комплетан тај пут са десне стране. Из правца Магуре већ смо урадили са леве стране, гребаним асфалтом, према Звездану.

-За сада су на терену ангажоване четири екипе, а на захтев мештана Гамзиградске бање, биће уређена и такозвана Цвећарска улица. Имали смо молбу мештана из Гамзиградксе бање, из Цвећарске улице, како је они зову, да се изврши бар посипање улице, јер та улица је планирана тек када се уради важна ствар – Гамзиградска бања ће ући у систем канализационог колектора, тако да нећемо да је асфалтирамо, али ћемо посипати и уредити те улице бар да буду нормалне за саобраћај. Људи се сада полако враћају ономе што је некада била основна грана, а то је развој бањског туризма, рекао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.