Вести

Акција чишћења и уређења паркова и зелених површина у Гамзиградској бањи

Акција чишћења и уређења паркова и зелених површина у Гамзиградској бањи

У Гамзиградској бањи организована je акција чишћења и уређења паркова и зелених површина.

Такође, уређен je и простор око спортских терена у самом центру Гамзиградске бање, где ће у наредном периоду бити реализоване неке од активности манифестације „Дани Гамзиградске бање“.

Према речима Милана Станковића, помоћника градоначелника града Зајечара, активно се ради на уређењу зелених површина, како у граду, тако и у селима, а тако ће се наставити и у наредном периоду.

-Знамо да овде имамо, не само из Зајечара, већ и људе који долазе на лечење из читаве Србије и сигурно да је јако битно да читав амбијент и парк буду лепо сређени и да поред лечења, свим људима који долазе овде, буде пријатан боравак. Ово данас је јако леп пример како Јавно предузеће „Тимок одржавање“ заједно са Месном заједницом, сви заједно, заједничким снагама, учествују у сређивању свега овога. Ви сте сами сведоци да нам је град пуно лепши, сређенији и да је у претходном периоду много тога урађено. Ја користим прилику да похвалим све људе из ЈКП „Тимок одржавање“ који су у претходном периоду много тога урадили на сређивању нашег града, али и села. У преко 20 села је комплетна расвета урађена, јуче је у десет улица сређена расвета, као и јаруга у улици Црвене армије, а данас се то ради на Вањином јазу, истакао је Станковић.

У Специјалној болници за рехабилитацију „Гамзиград“, трећина капацитета попуњена је људима са стране. С обзиром на то, да та установа и тржишно послује, тренутно има и страних држављана као корисника услуга стационара, па је, према речима доктора Радета Костића, директора Специјалне болнице, веома важно да и амбијент око самог стационара, буде што лепши.

-Ми смо већински власник ове територије, наш простор је мали, а заправо највећи број корисника овог простора је смештен код нас. Тренутно имамо 248 корисника смештених у болници који користе овај простор за рехабилитацију, шетњу… Из тог разлога смо прошле године осмислили стазу здравља дугу 1.340 метара кроз Гамзиградску бању, да ти људи проведу време шетајући овде. Знате и сами шта се дешава са овим простором већ 10 година. Ово је била кишна година, вегетација је бујала, па видите шта нас је затекло, иако смо пре месец дана имали сличну акцију, рекао је Костић.

Жељко Шоршокановић, председник Месне заједнице „Гамзиград“ је истакао да је ова акција од великог значаја, јер је простор у самом центру Гамзиградске бање обрастао шибљем и травом.

-Ми смо данас поред чишћења и кошења траве урадили и чишћење шибља, сада уређујемо и спортске терене за мали и велики фудбал, јер ће се овде за 10-ак дана одржати манифестација „Дани Гамзиградске бање“, тако да се трудимо да што више улепшамо овај амбијент. У наредних 10-ак дана биће замењена и равета.

Осим зелених површина уређено је и излетиште поред плаже „Јаз“ на Тимоку.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 01
  окт
  Обновљени Дани Гамзиградске бање

  У оквиру Дана Гамзиградске бање изведен је садржајан музичко- сценски програм који је започео наступом Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац “, а настављен је луткарском представом „Агенција за родитеље“ Драмске секције ОШ „Десанка Максимовић"

  Више
 • 15
  сеп
  Гамзиградска бања добила статус бање

  Уредбом о утврђивању подручја бање на јучерашњој седници Владе Рeпублике Србије подручје Гамзиградске бање на територији града Зајечара проглашено је бањом.

  Више
 • 06
  сеп
  Одржани 2.Дани Гамзиградске Бање

  Крај лета и завршетак туристичке сезоне у Гамзиградској Бањи означила је манифестација „Дани Гамзиградске Бање“, која је синоћ организована другу годину за редом. Део богатог фолклора овог дела Србије посетицима су представили аматери из Гамзиграда, Вражогрнца, Рготине и Лубнице.

  Више
 • 06
  сеп
  Атриум са мотивима Царске палата у Специјалној болници "Гамзиград"

  Симболичним пресецањем врпце предивно уређен простор на отвореном, унутар Специјалне болнице "Гамзиград" посетиоцима бање и корисницима болничких услуга на коришћење су предали помоћница градоначелника Зајечара Сузана Стаменковић и директор установе др Раде Костић. Атриум је уређен средствима болнице.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.