Вести

4. Дани Гамзиградске бање

4. Дани Гамзиградске бање

У суботу, 31.08.2018. биће одржани 4. Дани Гамзиградске бање.

У оквиру богатог програма ове културно-туристичке манифестације у 17:00 сати биће отварена изложба слика са предходних ликовних колонија „Гамзиград“ , након чега ће глумци зајечарског театра извести перформанс. Културно-уметнички програм почеће у 17:30 наступом Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац “, а наставиће се игром Градског фолклорног ансамбла „Зора“ и културно уметничких друштава „Ђорђе Генчић“ из Великог Извора и „Градец“ из Градскова.

Наступиће и млада, талентована певачица из Зајечара Милица Илић .

На програму је и такмичење у припремању рибље чорбе и изложба традицоналне трпезе, као и спортске активности: турнир у малом фудбалу и такмичење у риболову.

Организатори манифестације су Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ , Месна заједница Гамзиградска бања, Спортски савез и Туристичка организација града Зајечара, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 02
  сеп
  Одржана културно-туристичка манифестација 4. Дани Гамзиградске бање

  У Гамзиградској Бањи у суботу је одржана културно-туристичка манифестација 4. Дани Гамзиградске бање.У оквиру богатог програма отворена је изложба слика са предходних ликовних колонија „Гамзиград“ , након чега су глумци зајечарског театра извели запажен перформанс.

  Више
 • 01
  окт
  Обновљени Дани Гамзиградске бање

  У оквиру Дана Гамзиградске бање изведен је садржајан музичко- сценски програм који је започео наступом Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац “, а настављен је луткарском представом „Агенција за родитеље“ Драмске секције ОШ „Десанка Максимовић"

  Више
 • 03
  сеп
  Акција чишћења и уређења паркова и зелених површина у Гамзиградској бањи

  У Гамзиградској бањи организована je акција чишћења и уређења паркова и зелених површина.Такође, уређен je и простор око спортских терена у самом центру Гамзиградске бање, где ће у наредном периоду бити реализоване неке од активности манифестације „Дани Гамзиградске бање“.

  Више
 • 15
  сеп
  Гамзиградска бања добила статус бање

  Уредбом о утврђивању подручја бање на јучерашњој седници Владе Рeпублике Србије подручје Гамзиградске бање на територији града Зајечара проглашено је бањом.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.