Вести

 „Влашке лепоте Балкана“ у Великој Јасикови

„Влашке лепоте Балкана“ у Великој Јасикови

У Великој Јасикови код Зајечара у петак 31.08. и у суботу 1.09.2018. биће одржан први фестивал „Влашке лепоте Балкана“.

Првог дана фестивала, од 14:00 сати биће организовано такмичења у припремању качамака, а пола сата касније изложба влашке традиционалне трпезе.

Од 18:30 биће организовано такмичење извођача изворних влашких песама, а од 20:00 наступиће фолклорна група „Алунса“ из Румуније. У суботу, другог дана фестивала, у 14:00 биће одржан мото-скуп, а од 20:00 избор Најлепше Влајне Балкана.

У 21:00 биће одржан концерт естрадне музичке звезде Милана Топаловића Топалка.

Организатори фестивала су: Установа Народно позориште Тимочке Крајине -Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Туристичка организација града Зајечара и Месна заједница Велика Јасикова, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 05
  окт
  Ролеријада и бициклијада 7. октобра у Котлујевцу

  У зајечарском насељу Котлујевац, у недељу, 7. октобра, биће организована манифестација под називом „Круг здравља“. Организатор манифестације „Круг здравља“ је пета Месна заједница „Котлујевац“, а покровитељ је Град Зајечар.

  Више
 • 20
  авг
  46. Хајдук Вељкови дани -Чувамо традицију!

  У Леновцу код Зајечара одржана је традиционална културно –спортска манифестација 46. Хајдук Вељкови дани, у знак сећања на једног од највећих српских јунака, Војводу Вељка Петровића.

  Више
 • 22
  мај
  10. "Потекла вода студена" у Великом Извору

  Смотра је и ове године испунила циљ – да подстиче очување изворног народног стваралаштва и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе овог краја.

  Више
 • 06
  сеп
  Одржани 2.Дани Гамзиградске Бање

  Крај лета и завршетак туристичке сезоне у Гамзиградској Бањи означила је манифестација „Дани Гамзиградске Бање“, која је синоћ организована другу годину за редом. Део богатог фолклора овог дела Србије посетицима су представили аматери из Гамзиграда, Вражогрнца, Рготине и Лубнице.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.