Вести

46. Хајдук Вељкови дани -Чувамо традицију! Фото: Саша Стаменковић

46. Хајдук Вељкови дани -Чувамо традицију!

У Леновцу код Зајечара одржана је традиционална културно –спортска манифестација 46. Хајдук Вељкови дани, у знак сећања на једног од највећих српских јунака, Војводу Вељка Петровића.

Манифестацију је отворио градски већник за културу Вујадин Милошевић који је изразио задовољство што су Хајдук Вељкови дани ове године окупили више учесника и посетилаца него предходне и обећао да ће ова смотра наредних година бити још боља и масовније посећена.

На споменик Хајдук Вељку у Зајечару и на спомен плочу у његовом родном Леновцу положени су венци, приређен је културно-уметнички програм, изабрани хајдучки харамбаша и хајдучка лепотица и организована спортска такмичења у традиционалним дисциплинама и малом фудбалу.

За Хајдучког харамбашу изабран је Милош Митровић, Хајдучки штитоноша је Милош Милетић, а Хајдучки бећар Предраг Стоилковић .За Хајдучку лепотицу 46.Хајдук Вељкових дана изабрана је Сандра Станојевић из Шљивара. У културно - уметничком програму наступили су КУД “Младост” из Читлука код Сокобање и КУД “Никола Пашић” из Зајечара.

Организатори 46.Хајдук Вељковић дана су Установа “Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу “Зоран Радмиловић” ,Спортски савез града Зајечара и Месна заједница Леновац, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 29
  авг
  „Влашке лепоте Балкана“ у Великој Јасикови

  У Великој Јасикови код Зајечара у петак 31.08. и у суботу 1.09.2018. биће одржан први фестивал „Влашке лепоте Балкана“. Првог дана фестивала, од 14:00 сати биће организовано такмичења у припремању качамака, а пола сата касније изложба влашке традиционалне трпезе.

  Више
 • 22
  мај
  10. "Потекла вода студена" у Великом Извору

  Смотра је и ове године испунила циљ – да подстиче очување изворног народног стваралаштва и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе овог краја.

  Више
 • 06
  сеп
  Одржани 2.Дани Гамзиградске Бање

  Крај лета и завршетак туристичке сезоне у Гамзиградској Бањи означила је манифестација „Дани Гамзиградске Бање“, која је синоћ организована другу годину за редом. Део богатог фолклора овог дела Србије посетицима су представили аматери из Гамзиграда, Вражогрнца, Рготине и Лубнице.

  Више
 • 03
  сеп
  У понедељак 2.Дани Гамзиградске Бање

  У понедељак, 5. септембра, у Гамзиградској бањи биће организовани други по реду Дани Гамзиградске бање. Културно уметнички програм почиње у 18 сати наступом фолклорних група из Гамзиграда, Вражогрнца, Рготине и Лубнице.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.