Вести

Одржан 7.  Ивањдански сабор

Одржан 7. Ивањдански сабор

У црквеној порти у Рготини код Зајечара одржан је 7. Ивањдански сабор, који је окупио велики број грађана. Циљ манифестације је очување изворног народног стваралаштва.

Окупљене учеснике и посетиоце смотре поздравила је заменица градоначелника Зајечара Марина Милић која је нагласила да јој је посебна част да отвори манифестацију у Рготини, одакле су њени корени.Она је одала признање организаторима који се труде да овај сабор из године у годину буде све бољи и пожелела присутнима леп провод уз традиционалне песме и игру.

Одборник у Скупштини града Зајечара Слободан Перчић је у име Месне заједнице Рготина уручио плакете почасних грађана Рготине кореографу Куда “Зоран Гајић” Милораду Илићу и Др Горану Јоксимовићу, за изузетан допринос развоју културно уметничког друштва у Рготини.

Свечаном отварању смотре предходио је велики дефиле учесника, као и наступ најмлађих чланова фолклорног ансамбла Куда “Зоран Гајић” из Рготине.Осим домаћина у богатом културно-уметничком програму наступили су Кудови “Божур” из Звездана, “Граничар” из Халова, “Ђорђе Генчић” из Великог Извора И “Петар Радовановић” из Злота.

Према оцени стручног жирија најлепши Ивањдански венчић исплела је Александра Митић из Рготине,а за лепотицу Ивањданског сабора изабрана је Милица Плешић из Злота.

Успешни организатори 7. Ивањданског сабора су Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу “Зоран Радмиловић” из Зајечара и Месна заједница Рготина.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.