Вести

У недељу Ивањдански уранак на Братујевцу и Ивањдански сабор у Рготини

У недељу Ивањдански уранак на Братујевцу и Ивањдански сабор у Рготини

Народно позориште Тимочке крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у недељу 7. јула организује богат културно- уметнички и спортски програм, у сарадњи са месним заједницама Шљивар и Рготина, Туристичком организацијом и Спортским савезом , под покровитељством града Зајечара.

На Братујевцу ће бити организован Осми Ивањдански уранак. Након полагања венца на спомен обележје поводом Дана устанка народа Србије против фашистичких окупатора у другом светском рату, наступиће КУД „Пензионер“ из Зајечара, а потом ће уследити спортска такмичења.

Ивањдански сабор у Рготини , осми по реду, почеће у 16:00 сати такмичењем у припремању рибље чорбе. За 18:00 сати најављен је избор најлепшег „Ивањданског венца“. Дефиле учесника који почиње у 19:30 наставиће се садржајним културно - уметничким програмом у коме ће учествовати КУД-ови из Злота, Звездана,Великог Извора, Сикола, Оштреља, Дубочана и Рготине, као и гости из Бугарске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 03
  јун
  Одржани 20. јубиларни Адамови дани

  У црквеној порти у Копривници код Зајечара протеклог викенда одржан је 20. јубиларни Сабор народног беседништва „Дани Адама Богосављевића“, у знак сећања на народног трибуна који је рођен у овом селу.

  Више
 • 13
  авг
  Краљ фруле у Грљану -Бора Дугић на 35. Сабору фрулаша

  У Грљану је за викенд одржан Сабор фрулаша, манифестација која траје више од три деценије, 35 година. Сабор је отворио краљ фруле Бора Дугић, концертом под називом „Симфонија духа и даха“.

  Више
 • 09
  авг
  И ове године Сабор фрулаша у Грљану

  Сабор ће у петак у 20 часова отворити мајстор фруле Бора Дугић концертом под називом ''Симфонија духа и даха''. Након концерта наступиће КУД ''Воја Чурић'' из Кобишнице.

  Више
 • 08
  јул
  Одржан 7. Ивањдански сабор

  У црквеној порти у Рготини код Зајечара одржан је 7. Ивањдански сабор, који је окупио велики број грађана. Циљ манифестације је очување изворног народног стваралаштва.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.