Вести

У недељу Ивањдански уранак на Братујевцу и Ивањдански сабор у Рготини

У недељу Ивањдански уранак на Братујевцу и Ивањдански сабор у Рготини

Народно позориште Тимочке крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у недељу 7. јула организује богат културно- уметнички и спортски програм, у сарадњи са месним заједницама Шљивар и Рготина, Туристичком организацијом и Спортским савезом , под покровитељством града Зајечара.

На Братујевцу ће бити организован Осми Ивањдански уранак. Након полагања венца на спомен обележје поводом Дана устанка народа Србије против фашистичких окупатора у другом светском рату, наступиће КУД „Пензионер“ из Зајечара, а потом ће уследити спортска такмичења.

Ивањдански сабор у Рготини , осми по реду, почеће у 16:00 сати такмичењем у припремању рибље чорбе. За 18:00 сати најављен је избор најлепшег „Ивањданског венца“. Дефиле учесника који почиње у 19:30 наставиће се садржајним културно - уметничким програмом у коме ће учествовати КУД-ови из Злота, Звездана,Великог Извора, Сикола, Оштреља, Дубочана и Рготине, као и гости из Бугарске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 17
  јул
  36. Сабор фрулаша у Грљану

  У оквиру ове манифестације, посетиоци ће моћи да уживају у богатом културно-уметничком, али и пратећем програму. У петак 19. јула у 10.00 часова отварају се Изложба слика, Изложба домаће радиности

  Више
 • 03
  јун
  Одржани 20. јубиларни Адамови дани

  У црквеној порти у Копривници код Зајечара протеклог викенда одржан је 20. јубиларни Сабор народног беседништва „Дани Адама Богосављевића“, у знак сећања на народног трибуна који је рођен у овом селу.

  Више
 • 13
  авг
  Краљ фруле у Грљану -Бора Дугић на 35. Сабору фрулаша

  У Грљану је за викенд одржан Сабор фрулаша, манифестација која траје више од три деценије, 35 година. Сабор је отворио краљ фруле Бора Дугић, концертом под називом „Симфонија духа и даха“.

  Више
 • 09
  авг
  И ове године Сабор фрулаша у Грљану

  Сабор ће у петак у 20 часова отворити мајстор фруле Бора Дугић концертом под називом ''Симфонија духа и даха''. Након концерта наступиће КУД ''Воја Чурић'' из Кобишнице.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.