Вести

Одржан 19. Сабор народног беседништва “Дани Адама Богосављевића”

Одржан 19. Сабор народног беседништва “Дани Адама Богосављевића”

У црквеној порти у Копривници код Зајечара за викенд је одржан 19. Сабор народног беседништва “Дани Адама Богосављевића” у знак сећања на народног трибуна који је рођен у овом селу.

Адамове дане отворио је градски већник за културу Вујадин Милошевић који је изразио наду да ће ова манифестација бити очувана и унапређена.

Мештани Копривнице и бројни гости уживали су у здравицама, беседама као и песми и игри чланова Културно -уметничких друштава „Адам Богосављевић” из Копривнице, „Градец” из Градскова, „Пензионер“ из Зајечара, „Миленко Стојковић“ из Кличевца код Пожаревца и „Бранко Ћопић“ из Мајура код Јагодине.

Смотри је присуствовао и представник Савеза аматера Србије Зоран Костић, који ће накнадно саопштити одлуку о евентуалном учешћу неког од поменутих културно - уметничких друштава на државним манифестацијама изворног народног стваралаштва.

Циљ смотре је очување традицоналне културе у сфери аматерског народног стваралаштва.

Организатори 19. Дана Адама Богосављевића су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” и месна заједница „Копривница”, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.