Вести

СУТРА ЗАЈЕЧАР СЛАВИ ГРАДСКУ СЛАВУ И СЛАВУ ХРАМА  -МАЛУ ГОСПОЈИНУ

СУТРА ЗАЈЕЧАР СЛАВИ ГРАДСКУ СЛАВУ И СЛАВУ ХРАМА -МАЛУ ГОСПОЈИНУ

Поводом обележавања славе Града Зајечара и Саборног храма Рођења Пресвете Богородице -Мале Госпојине 21. септембра у Саборној цркви у Зајечару од 8 сати и 30 минута почиње Празнично јутрење –Св. Архијерејска литургија, сечење славског колача и наступ Хора Црквене општине.

У 11 сати креће велика Градска литија, а од 9 сати на Тгу ослобођења у Зајечару почиње манифестација „Златне руке“, а у исто време на градском тргу биће отворен и Сајам пчеларства и пчеларске опреме.

Од 11 сати на Тргу ослобођења биће организована манифестација „Изађи ми на теглу“, традиционлано такмичење у припремању ајвара.

У Историјском архиву у Зајечару биће отворена изложба докумената и фотографија под називом „Свештенство Епархије Тимочке у документима Архива 1834-1935″ .

За 19 сати је заказан Културно-уметнички програм под називом „На тромеђи коло игра“ у коме ће учествовати дечији фолклорни ансамбли ЦТУ „Корени“ из Зајечара, Танцов клуб „Северњаци“ из Видина и Центрул цултурал – Турн Северин из Румуније.

У 20 сати на Тргу ослобођења почиње програм Културно уметничког друштва „Копаоник“ из Лепосавића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.