Вести

Изложба фотографија

Изложба фотографија "Ево Пољске" у Зајечару

Амбасада Републике Пољске у Београду и Народни Музеј у Зајечару позивају све заинтересоване да у четвртак, 10. августа присуствују свечаном отварању изложбе фотографија под називом „Ево Пољске!”.

Аутор изложбе је Марјуш Ћешевски, а изложбу ће у Радул беговом конаку отворити амбасадор Републике Пољске у Србији Томаш Његођиш.

Поставка представља шароликост Пољске и њене мање познате лепоте – од обала Балтика, раскошних двораца и аристократских вила, историјских споменика, очаравајућих шума, језера и планина, модерних центара културе и уметности, значајних фестивала до драгоцених споменика хришћанства.

Изложба је замишљена као отворен позив и инспирација свим знатижељним путницима да посете ову занимљиву и јединствену земљу у којој се преплићу различите културе, архитектонски стилови, нетакнути споменици природе и модерни, динамични градови, наводе организатори.

Изложба фотографија „Ево Пољске!“ је својеврсни туристички и културни водич кроз земљу која се незаустављиво мења, али брижљиво чува сећање на своју богату историју и традицију.

Почетак изложбе заказан је за 19. сати. Улаз је бесплатан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  јан
  О едицији Задужбине "Никола Пашић" у Београду

  У организацији Удружења књижевника Србије и Удружења Тимочана и Крајинаца, у Београду је представљена едиција Задужбине „Никола Пашић“ са освртом на последњу, десету по реду књигу „ Петар Живковић - Сећања 1903-1946“, која је крајем октобра промовисана у Зајечару.

  Више
 • 29
  дец
  Царска палата и Народни музеј очекују посетиоце током празника

  Народни музеј Зајечар и археолошки локалитет Феликс Ромулијана биће отворени за посетиоце и током предстојећих празника. Радно време Народног музеја је од 10 до 14 часова, а Царске палате од 8 до 16 часова.

  Више
 • 21
  дец
  Сећање на Пашића: Баја и данас међу нама

  Народни музеј Зајечар поводом 90 година од смрти Николе Пашића организује изложбу „Баја и данас међу нама“, са намером да публици представи оно што данас чува у својим збиркама. Отварање изложбе је у галерији Народног музеја Зајечар, у четвртак, 22. децембра, са почетком у 13 сати.

  Више
 • 30
  нов
  "Ромулина кућа - од Диониса до Христа"

  У галерији Народног музеја отворена је изложба "Ромулина кућа - од Диониса до Христа", коју је ова установа приредила поводом 20 година од смрти археолога Драгослава Срејовића.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.