Вести

Изложба фотографија

Изложба фотографија "Ево Пољске" у Зајечару

Амбасада Републике Пољске у Београду и Народни Музеј у Зајечару позивају све заинтересоване да у четвртак, 10. августа присуствују свечаном отварању изложбе фотографија под називом „Ево Пољске!”.

Аутор изложбе је Марјуш Ћешевски, а изложбу ће у Радул беговом конаку отворити амбасадор Републике Пољске у Србији Томаш Његођиш.

Поставка представља шароликост Пољске и њене мање познате лепоте – од обала Балтика, раскошних двораца и аристократских вила, историјских споменика, очаравајућих шума, језера и планина, модерних центара културе и уметности, значајних фестивала до драгоцених споменика хришћанства.

Изложба је замишљена као отворен позив и инспирација свим знатижељним путницима да посете ову занимљиву и јединствену земљу у којој се преплићу различите културе, архитектонски стилови, нетакнути споменици природе и модерни, динамични градови, наводе организатори.

Изложба фотографија „Ево Пољске!“ је својеврсни туристички и културни водич кроз земљу која се незаустављиво мења, али брижљиво чува сећање на своју богату историју и традицију.

Почетак изложбе заказан је за 19. сати. Улаз је бесплатан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.