Вести

 IV Конференција Женске парламентарне парламентарне мреже Фото: фонет

IV Конференција Женске парламентарне парламентарне мреже

Чланице Kомисије за родну равноправност и одборнице Скупштине града Зајечара Добрила Радосављевић, Александра Цветковић и Анка Младеновић учествовале су у раду IV Конференције Женске парламентарне парламентарне мреже у Београду.

На скупу су представљени резултати рада координаторки ЖПМ у претходној години, циљеви за наредни период и добре праксе у умрежавању жена.

Након војвођанских општина, где је највише урађено у погледу родне равноправности, високо котирана је и зајечарска локална самоуправа која је у јануара потписала Повељу о родној равноправности, формирала комисију, као и радно тело које ће урадити Стратегију о родној равноправности.

Конференцију је отворила председница Народне скупштине Маја Гојковић која је достигнућа Женске парламентaрне мреже препознаје у виду економског оснаживања жена, борби против насиља над женама, увођењу родно одговорног буџетирања, и подстицање жена за бављење бизнисом и пољопривредом.

Председница парламента Маја Гојковић најавила је да ће на наредној седници бити разматран закон о спречавању породичног насиља, као и измене Кривичног закона којим се уводе нова кривична дела насиља у породици и оштрије казне.

На скупу је учествовало око 500 жена изу 116 општина у Србији, а међу њима је била и делегациаја са Косова и Метохије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.