Вести

Пројекат

Пројекат "Вредне руке" :Едукативно путовање за жене које се баве прерадом пољопривредних производа

Град Зајечар реализује пројекат "Вредне руке", који има за циљ оснаживање жена које се баве прерадом пољопривредних производа, (меда, млека и млечних производа, воћа, поврћа и сл.)

У оквиру пројекта биће организовано едукативно путовање на Ртањ у периоду од 10.12.2023. до 11.12.2023. године (смештај, превоз и храна су бесплатни и обезбеђени за све), где ће пријављене учеснице имати прилику да чују предавање о додавању вредности производима кроз прераду, пласман и промоцију пољопривредних производа, као и о значају родне равноправности.

Учеснице ће имати организован обилазак женске задруге "Ртањске домаћице" која се бави прерадом и пласманом пољопривредних производа, као пример добре праксе.

15. децембра у великој сали Градске управе у Зајечару биће уручени сертификати свим учесницама поменутог едукативног путовања.

Пријаве се врше путем упитника који је потребно попунити најкасније до 4.12.2023. године у 12 часова, а могу се пријавити само особе женског пола са територије града Зајечара.

Линк ка упитнику: https://forms.gle/jQ2cAkq6wA81GhKaA

Мању предност приликом селекције учесница имаће жене које живе у руралним срединама.

Едукативно путовање се одржава у оквиру пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности – фаза 2", који спроводи Агенција за родну равноправност и оснаживање жена (УН Women) у партнерству са Координационим телом за родну равноправност Владе Републике, уз финансијску подршку Европске уније.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.