Вести

ЗАЈЕЧАР МЕЂУ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА КОЈЕ ДОБИЈАЈУ БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

ЗАЈЕЧАР МЕЂУ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА КОЈЕ ДОБИЈАЈУ БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

Координационо тело за родну равноправност у сарадњи са Агенцијом УН за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) а уз финансијску подршку ЕУ у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности у Србији, фаза II“ додељује бесповратна средства заинтересованим локалним самоуправама за унапређење родне равноправности, а на јавном позиву за доделу наменских бесповратних средстава за унапређење родне равноправности на локалном нивоу у 2023. одабрано је десет локалних самоуправа: Бачка Паланка, Трстеник, Крушевац, Кнић, Деспотовац, Ужице, Зајечар, Петровац на Млави, Алексинац, Палилула.

На конкурс је укупно пристигло 29 пријава, а Комисија за доделу наменских бесповратних средстава за унапређење родне равноправности на локалу након детаљне анализе и пратеће документације донела је одлуку о бесповратним средствима за унапређење родне равноправности на локалном нивоу.
Наменска бесповратна средства за побољшање родне равноправности на локалном нивоу додељују се за следеће активности: положај жена на тржишту рада, женско предузетништво, као и економско сонаживање жена из руралних подручја.
Уз овај вид подршке локалне самоуправе и механизми за родну равноправност ће својим радом и залагањем допринети унапређењу родне равноправности и побољшању положаја жена у локалним заједницама.
Право учешћа за доделу бесповратних средстава имали су сви градови и општине са успостављеним механизмом за родну равноправност у складу са процедуром прописаном јавним позивом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 25
  мај
  ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА

  У великој сали Скупштине града Зајечара данас је уприличено потписивање уговора са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, остварили право на субвенционисана средства.

  Више
 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.