Вести

Пријем поводом Дана Рома

Пријем поводом Дана Рома

Поводом 8.априла – Светског дана Рома, градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић приредио је пријем за делегацију Рома.

Чланови делегације, коју је предводио координатор за ромска питања Миљан Рашић, упознали су градоначелника са проблемима са којима се суочавају и захвалили на помоћи коју им град пружа како би се интегрисали у друштво.

После много година коначно смо постали видљиви, а градска власт нас напокон уважава и излази нам у сусрет у складу са могућностима.

Град је именовао координатора за ромска питања, потписао је Споразум о сарадњи са Асоцијацијом координатора за Роме, остаје нам да да добијемо канцеларију како бисмо квалитетно могли да радимо и да уз помоћ донатора реализујемо заједничке пројекте са локалном самоуправом,

истакао је Рашић.

Проблеми Рома не разликују се од оних које име већинско становништво, а то су пре свега незапосленост и беспарица, нагласио је Рашић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.