Вести

Еразмус пројекат: Градоначелник Зајечара са наставницима из Словеније, Летоније, Холандије и Грчке

Еразмус пројекат: Градоначелник Зајечара са наставницима из Словеније, Летоније, Холандије и Грчке

У малој сали Градске управе у Зајечару организован је пријем за наставнике из Словеније, Летоније, Холандије и Грчке, а у оквиру еразмус пројекта "Small Researchers - Great Discoveries", који се реализује у ОШ "Љубица Радосављевић Нада".

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић пожелео је добродошлицу гостима и нагласио значај свих пројеката који се тичу размена ученика и наставника.

-Надам се да вам се свиђа наш град Зајечар. У духу назива овог пројекта надам се да је „Зајечар управо мали град, а велико откриће“. Надам се и да ћете се опет вратити овде, у Зајечар, у Тимочку Крајину, у један од најлепших делова Србије, поручио је градоначелник на пријему.

Андреј из Словеније, један од наставника изразио је велико задовољство и захвалност што је у Зајечару, рекао је да ужива у свему ономе што овај град пружа.

Циљ пројекта "Small Researchers - Great Discoveries" је да се унапреде STEM, дигиталне и језичке вештине код ученика од најранијег узраста, као и да се наставници упознају са разлицитим приступима који ће им омогућити да у свом раду користе нове иновативне методе да би мотивисали ученике. У пројекту учествују две школе из Словеније ОШ "Prezihovega Voranca" из Бистрице и ОШ "Janeza Kuharja" из Разкрижја, школа из Холандије, "Jan Harmenshof", из Грчке, „Diadrastiko Europaiko Sholeio“, школа из Летоније "Preili Free school" и ОШ „Љубица Радосављевић Нада“.

У оквиру овог пројекта осим наставника из ових држава, укључени су и ученици школе „Љубица Радосављевић Нада“, који су добили прилику да проведу недељу дана у Словенији и недељу дана у Холандији и да представе активност коју реализују у својој школи "English by Teens" , у оквиру које држе часове енглеског предшколцима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.