Вести

Свечани пријем поводом доделе националног признања Бори Димитријевићу

Свечани пријем поводом доделе националног признања Бори Димитријевићу

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредио је на Феликс Ромулијани свечани пријем поводом доделе националног признања Бори Димитријевићу, дугогодишњем директору Историјског архива и Народног музеја у Зајечару. Наиме, Димитријевић је на свечаности поводом 15. фебруара, Дана државности Србије, од председника Александра Вучића примио Сретењски орден трећег степена за допринос култури.

Пријем на Царској палати “Феликс Ромулиана” организовао је Народни музеј Зајечар, а директор ове установе Вујадин Милошевић пожелео је на почетку свечаности присутнима добродошлицу.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић уручио је Димитријевићу пригодан поклон и још једном му честитао на овом државном признању.

-Бора Димитријевић је добитник овог великог државног признања, а мало људи има ту част да ово признање добију поводом Дана државности, и ово је прилика да му сви заједно честитамо и попричамо. Заједно смо дуго година радили на томе да очувамо културну баштину. Феликс Ромулијану смо заједно чували и после дуго времена, дошли смо до изградње и Визиторског центра. Има још пуно тога и да заједно урадимо, јер је Феликс Ромулијана неисцрпна ризница културе и историје, рекао је овом приликом Ничић.

Димитријевић је у свом обраћању изразио захвалност градоначелнику Бошку Ничићу, директору Народног музеја у Зајечару Вујадину Милошевићу, својим сарадницима и свима онима без којих, како је рекао, овог признања не би било.

-Велику захвалност дугујем и градоначелнику Ничићу и директору Народног музеја у Зајечару Вујадину Милошевићу, за све оно што су учинили за очување културе и историје. Ово велико државно признање поделићу са вама. Не знам да причам о себи, као што не знам ни да пишем о себи и ово ће бити као што је Михиз рекао у својој аутобиографији прича о људима, о људима без којих ово путовање никако не би успело. Хвала свима који сте ми омогућили да један свој сан досањам заједно са вама, рекао је Димитријевић.

Пријему на Феликс Ромулијани присуствовали су представници Градске управе Зајечар, културних институција, као и сви други поштоваоци рада Боре Димитријевића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.