Вести

У Градској управи Зајечар организован пријем за спортисте Срђана Пешића и Сашу Цветковића

У Градској управи Зајечар организован пријем за спортисте Срђана Пешића и Сашу Цветковића

Поводом постигнутих врхунских резултата у спорту у Градској управи Зајечар организован је пријем за Зајечарце, бодибилдера Срђана Пешића и репрезентативца у powerlifting-у Сашу Цветковића, који су у протеклом периоду постигли одличне резултате на светским и европским такмичењима.

Ове године, Пешић је освојио: IFBB Balkan cup, IFBB Montenegro open, Montenegro open – апсолутна, WFF Европско првенство, WFF – апсолутна, WFF pro card, IFBB Обреновац (друго место), „Ноћ шампиона” Праг – про такмичење (прво место), IFBB World champion – Словенија (друго место). Такође, он је једини српски такмичар у бодибилдингу који има pro-card, што значи да се такмичи само на професионалним такмичењима.

„Тренутно сам једини Србин који има pro-card и активан сам такмичар. Искористио сам то и у јесењем делу сезоне изашао сам на такмичење у Прагу на ‘Ноћи шампиона’ где сам проглашен апсолутним победником. Такмичио сам се и у Словенији на Светском првенству, где сам био други. Захваљујем се локалној самоуправи на помоћи“, поручио је Пешић.

Репрезентативац у powerlifting-у Саша Цветковић постао је светски првак на Светском првенству у Монголији.

„На Светском првенству у Монголији представљао сам Србију, Powerlifting савез Србије и Град Зајчар. Powerlifting се састоји од чучња, бенџ преса и мртвог дизања, а збир свих резултата представља тотал и доноси крајњег победника. Поставио сам своје личне рекорде: 290 чучањ, 155 бенџ и 300 мртво дизање и добио златне медаље. Био је изазов, цео пут до Монголије, други континент, друга клима. Морам да похвалим Градску управу Зајечар, на челу са градоначелником Ничћем и помоћником градоначелника Миланом Станковићем. Помоћ локалне самоуправе била је пресудна за куповину авионске карте, остатак трошкова сам лично изгурао, а фирма у којој радим ‘Зиђин’ изашла је у сусрет и наградила ме финансијски“ казао је Цветковић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић честитао је Пешићу и Цветковићу, додавши да млади људи и спортисти треба да се угледају на њих и да ће град Зајечар настојати да помогне спортистима.

„Читав град треба да буде поносан на успех наших Зајечараца. Овде се ради о индивидуалним спортовима, али трудимо се као локална самоуправа да помогнемо онолико колико можемо. Знам да су њихова улагања далеко већа и зато сам ја упутио молбу, јер постоји неки законски прописи који нас ограничавају, да им више помогнемо него што смо то до сада радили и да се укључе и они који могу да буду спонзори и да им помогну. Надам се да ће још освајати медаље на овако значајним такмичењима. Велико је задовољство што сте постигли такав успех, посебно што смо ми мали град и ви треба да будете узор другим младим људима. Град ће се увек трудити и имати разумевања за овакве успехе. Оно што не можемо кроз расподелу средстава, потрудићемо се да на други начин помогнемо, јер заслужујете“, истакао је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више
 • 10
  мај
  У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом у Другом светском рату

  У присуству делегација амбасада Руске Федерације и Азербејџана, делегације Града Зајечара, Војске Србије, СУБНОР-а, Удружења ратних војних инвалида, потомака ратника од 1912–1918. године, делегације Удружења резервних војних старешина и војних пензионера, минутом ћутања одата је пошта палим борцима НОР-а.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.