Вести

У Градскову одржана 19. Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва tvbest.rs

У Градскову одржана 19. Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва

Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва под називом „ДЕНС“, 19. по реду, која је овог викенда одржана у Градскову код Зајечара, окупила је близу 400 малишана, чланова ансамбала из Неготина, Књажевца, Бољевца и Зајечара. Они су се представили фолклорним наступима и народним обичајима.

Организатор је Центар за културу и туризам града Зајечара у сарадњи са Месном заједницом Градсково, а покровитељ је Град Зајечар.

Од оснивања Смотре дечјег стваралаштва "Денс" 1995 године, Градсково, надомак Зајечара, сваког пролећа, на Лазареву суботу, постаје стециште младости Тимочке крајине. На стотине дечака и девојчице приказују део блага из богате ризнице културне традиције Источне Србије.

За младе учеснике “Денса” у Градскову организовани су турнири у старијим дечијим играма познатијим под називима Мица и Клис.

Циљ манифестације је да подстиче и промовише креативно стваралаштво деце са подручја борског и зајечарског округа у области изворног стваралаштва и народне традиције.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.