Вести

У Градскову одржана 19. Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва tvbest.rs

У Градскову одржана 19. Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва

Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва под називом „ДЕНС“, 19. по реду, која је овог викенда одржана у Градскову код Зајечара, окупила је близу 400 малишана, чланова ансамбала из Неготина, Књажевца, Бољевца и Зајечара. Они су се представили фолклорним наступима и народним обичајима.

Организатор је Центар за културу и туризам града Зајечара у сарадњи са Месном заједницом Градсково, а покровитељ је Град Зајечар.

Од оснивања Смотре дечјег стваралаштва "Денс" 1995 године, Градсково, надомак Зајечара, сваког пролећа, на Лазареву суботу, постаје стециште младости Тимочке крајине. На стотине дечака и девојчице приказују део блага из богате ризнице културне традиције Источне Србије.

За младе учеснике “Денса” у Градскову организовани су турнири у старијим дечијим играма познатијим под називима Мица и Клис.

Циљ манифестације је да подстиче и промовише креативно стваралаштво деце са подручја борског и зајечарског округа у области изворног стваралаштва и народне традиције.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  апр
  Одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“

  У Градскову је протеклог викенда одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ на којој је учествовало око 400 деце из чак 13 културно - уметничких друштава са подручја градова Зајечар и Бор, као и из општина Неготин, Књажевац, Бољевац и Сокобања.

  Више
 • 05
  окт
  Ролеријада и бициклијада 7. октобра у Котлујевцу

  У зајечарском насељу Котлујевац, у недељу, 7. октобра, биће организована манифестација под називом „Круг здравља“. Организатор манифестације „Круг здравља“ је пета Месна заједница „Котлујевац“, а покровитељ је Град Зајечар.

  Више
 • 29
  авг
  „Влашке лепоте Балкана“ у Великој Јасикови

  У Великој Јасикови код Зајечара у петак 31.08. и у суботу 1.09.2018. биће одржан први фестивал „Влашке лепоте Балкана“. Првог дана фестивала, од 14:00 сати биће организовано такмичења у припремању качамака, а пола сата касније изложба влашке традиционалне трпезе.

  Више
 • 20
  авг
  46. Хајдук Вељкови дани -Чувамо традицију!

  У Леновцу код Зајечара одржана је традиционална културно –спортска манифестација 46. Хајдук Вељкови дани, у знак сећања на једног од највећих српских јунака, Војводу Вељка Петровића.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.