Вести

Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва ДЕНС у Градскову 4. априла Фото: facebook.com

Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва ДЕНС у Градскову 4. априла

У Градскову, код Зајечара, у суботу, 4.априла, биће одржана 19.Међуокружна смотра дечјег народног стваралаштва ДЕНС.

Учесници смотре окупиће се у 14 сати на Округлом столу, након чега ће опробати у старим народним дечјим играма „мицама“ и „клису“.

Свечани дефиле учесника ДЕНС-а је у 15,30, док је пола сата касније свечано отварање манифестације.

Пред публиком у Градскову наступиће 350 малишана, чланова ансамбала из општина Неготин, Књажевац, Бољевац и Зајечар.

Организатор је Центар за културу и туризам града Зајечара у сарадњи са Месном заједницом Градсково, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  апр
  Одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“

  У Градскову је протеклог викенда одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ на којој је учествовало око 400 деце из чак 13 културно - уметничких друштава са подручја градова Зајечар и Бор, као и из општина Неготин, Књажевац, Бољевац и Сокобања.

  Више
 • 05
  окт
  Ролеријада и бициклијада 7. октобра у Котлујевцу

  У зајечарском насељу Котлујевац, у недељу, 7. октобра, биће организована манифестација под називом „Круг здравља“. Организатор манифестације „Круг здравља“ је пета Месна заједница „Котлујевац“, а покровитељ је Град Зајечар.

  Више
 • 29
  авг
  „Влашке лепоте Балкана“ у Великој Јасикови

  У Великој Јасикови код Зајечара у петак 31.08. и у суботу 1.09.2018. биће одржан први фестивал „Влашке лепоте Балкана“. Првог дана фестивала, од 14:00 сати биће организовано такмичења у припремању качамака, а пола сата касније изложба влашке традиционалне трпезе.

  Више
 • 20
  авг
  46. Хајдук Вељкови дани -Чувамо традицију!

  У Леновцу код Зајечара одржана је традиционална културно –спортска манифестација 46. Хајдук Вељкови дани, у знак сећања на једног од највећих српских јунака, Војводу Вељка Петровића.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.