Вести

Градоначелник Велимир Огњеновић затражио од ''АРРИВА ЛИТАС-а'' да се изјасни о раскиду уговора са градом Зајечаром

Градоначелник Велимир Огњеновић затражио од ''АРРИВА ЛИТАС-а'' да се изјасни о раскиду уговора са градом Зајечаром

Између Града Зајечара и ''АРРИВА ЛИТАС'' из Пожаревца је закључен уговор о превозу путника 31.08.2011. године, на период од 5 година, који је у име Градске управе Зајечара потписао тадашњи градоначелник Бошко Ничић.

Град Зајечар је измиривао обавезе по наведеном уговору до 01.09.2013. године.

Доласком нове власти, због основане сумње да је уговор штетан по град Зајечар и грађане, исти постаје предмет кривичне истраге пред надлежним државним органима. Самим тим што постоји основана сумња да километраже које је ''АРРИВА ЛИТАС'' из Пожаревца фактурисала граду Зајечару нису објективне, што је утврђено поновним мерењем линија, Градоначелник и Председник скупштине града сматрали су да немају ни законско ни морално право да новцем грађана плаћају услуге за које постоји основана сумња да нису извршене.

Како је ''АРРИВА ЛИТАС'' из Пожаревца данас престала са извршењем својих уговорних обавеза, превоза путника у јавном градском и приградском превозу, у име града Градоначелник Велимир Огњеновић упутио им је захтев за изјашњење. У том захтеву градоначеник наводи одредбу члана 24 уговора, којим је предвиђено да отказни рок не може бити краћи од 30 дана, а на основу прве поменуте могућности о раскиду истог од стране ''АРРИВА ЛИТАС'' из Пожаревца који је Граду упућен 31.08.2014. године. Како је протекло тек 22 дана од првог помена могућности раскида уговора ''АРРИВА ЛИТАС'' из Пожаревца је на овај начин довела како Град Зајечар тако и грађане у незавидан положај.

Градоначелник је позвао ''АРРИВА ЛИТАС'' из Пожаревца да се директно изјасни да ли уговор раскида или не, како би град Зајечар могао да поступи у складу са својим овлашћењима, по протеку уговореног рока.

Градска управа у Зајечару благовремено ће обавестити јавност о даљим мерама које ће преузети како би се обезбедио несметани превоз путника у јавном градском и приградском превозу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 24
  јан
  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео је неопозиву оставку на место градоначелника Зајечара. У образложењу наводи да се на тај потез одлучио због уштеде у буџету, како би локални избори моглу бити одржани истовремено са председничким изборима овог пролећа.

  Више
 • 30
  дец
  Новогодишња честитка градоначелника Велимира Огњеновића

  Испраћамо тешку годину, пуну одрицања и тешких одлука, годину у којој смо показали да рад и упорност доносе резултате, без обзира на потешкоће. Чека нас пуно посла, али чврсто верујем у наш заједнички успех, поручује градоначелник Велимир Огњеновић у новогодишњој поруци грађанима Зајечара.

  Више
 • 27
  дец
  Новогодишњи пријем: У 2017.годину улазимо са више оптимизма

  Традиционални Новогодишњи пријем за званице из јавног живота града данас је у фоајеу Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ приредио градоначелник Велимир Огњеновић са најближим сарадницима.

  Више
 • 25
  нов
  Новац из ИПА фондова за два пројекта

  Поводом два пројекта, која ће у оквиру Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија реализовати градови Зајечар и Видин, конференцију за новинаре одржали су градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и шефица Канцеларије за локални економски развој Сузана Вујић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.