Вести

Новац из ИПА фондова за два пројекта

Новац из ИПА фондова за два пројекта

Поводом два пројекта, која ће у оквиру Програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија реализовати градови Зајечар и Видин, конференцију за новинаре одржали су градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и шефица Канцеларије за локални економски развој Сузана Вујић.

Од 388 пројеката поднетих пројеката, одобрено је 37, међу којима су и наша два. Ово је велика ствар за град Зајечар, јер 10 година нисмо имали овакву прилику, нити добили тако велика средства. Ово је огроман успех и подстрек за неке нове пројекте,

рекао је градоначелник Огњеновић.

Укупна вредност оба пројекта, једног из области заштите животне средине и другог из туризма, јесте преко милион евра. На једном је носилац посла Зајечар, на другом Видин. Грађани ће имати користи и током двогодишње реализације пројеката, нагласила је Сузана Вујић.

Осим изградње комплетног омладинског кампа на Краљевици, у оквиру пројекта из туризма, радићемо на унапређењу и промоцији фестивалског туризма, и надам се да ћемо заједно са Видином убрзо имати спремну и стратегију за развој туризма.

Други пројекат осим обуке кадрова са обе стране границе подразумева анализу дивљих депонија, набавку камиона смећара као и чишћење депонија,

објаснила је шефица Канцеларије за ЛЕР.

Градови Видин и Зајечар и наредне године ће за средства из Програма прекограничне сарадње конкурисати заједничким пројектима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 27
  сеп
  SWISS PRO - техничка подршка за град Зајечар

  Граду Зајечару је у оквиру пројекта SWISS PRO Владе Швајцарске одобрена техничка подршка за унапређење процедура за финансирање пројеката организација цивилног друштва. Циљ пројекта је унапређење прописа о дефинисању јавног интереса и финансирању пројеката које спроводе организације цивилног друштва.

  Више
 • 27
  сеп
  Oдобрен пројекат граду Зајечару преко ЕУ-ПРО програма

  Граду Зајечару преко ЕУПРО програма одобена срдства за изаду плана детаљне регулације за бањско туристички комплекс Николичево од 14.920,00 евра. Од 28 пријављених пројеката, одобрено је 19, медју којима је и пројекат града Зајечара.

  Више
 • 22
  феб
  Информације о реализацији Интеррег-ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија

  Град Зајечар у својој улози као водећи партнер Грант уговора број РД-02-29-261/22.11.2016 за МА програм Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија 2014-2020 реализује пројекат „Развој конкурентних туристичких атракција за одржавање туристичког фестивала

  Више
 • 24
  јан
  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео оставку

  Градоначелник Велимир Огњеновић поднео је неопозиву оставку на место градоначелника Зајечара. У образложењу наводи да се на тај потез одлучио због уштеде у буџету, како би локални избори моглу бити одржани истовремено са председничким изборима овог пролећа.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.