Вести

СЕЛО И ТРАДИЦИЈА: У суботу и недељу богат програм на манифестацији “Башта Балкана”

СЕЛО И ТРАДИЦИЈА: У суботу и недељу богат програм на манифестацији “Башта Балкана”

У Великом Извору код Зајечара, у суботу и недељу одржава се 10. по реду манифестација традиционалног народног стваралаштва “Башта Балкана”, која се други пут организује у оквиру “Михољских сусрета села Србије”. Ове године програм манифестације биће обогаћен, јер је Град Зајечар у оквиру конкурса „Михољски сусрети села“, који је расписало Министарство за бригу о селу, добио подршку за организацију ове сеоске манифестације, управо са циљем да „Башта Балкана“ постане још препознатљивија, као и да се подигне на један виши ниво.

Ове године окупиће блузу 600 учесника из чак шест земаља: Србије, Грчке, Бугарске, Румуније, Немачке и Црне Горе.

Биће организована такмичења у припреми традиционалних кулинарских специјалитета и спортским дисциплинама, а биће приређен и богат културно-уметнички програм. Предвиђен је такође и пригодан програм намењен најмлађима. Организатор смотре је Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу “Зоран Радмиловић” у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара, Спортским савезом града Зајечара и Месном заједницом Велики Извор.

Покровитељи су Министарство за бригу о селу и град Зајечар.

Идеја манифестације је да се кроз дводневни целодневни програм представе народни обичаји, стваралаштво, традиција, музика, игра и песма који представљају личну карту једног краја. Град Зајечар кроз различите активности покушава да допринесе очувању села, поштовању традиције и обичаја свих народа на овом подручју.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.