Вести

Етно група „Искон” одржала концерт у Зајечару

Етно група „Искон” одржала концерт у Зајечару

У оквиру манифестације "Ускршњи дани 2022." поред Храма рођења пресвете Богородице у Зајечару, синоћ је одржан концерт етно групе „Искон“ из Суботице, коју је 2001. године основала група студената и младих људи који су желели да изворну музику сачувају од заборава, али и да је кроз нове и оригиналне аранжмане приближе данашњој публици.

Основу музике чине богати музички стилови Балкана, специфични и упечатљиви женски гласови и свирање на традиционалним инструментима. За двадесет година постојања група је наступала на бројним фестивалима у Мађарској, Русији, Грчкој, Француској, Турској, Швајцарској, БиХ, али и на фестивалима и манифестацијама широм Србије.

Група „Искон“наступила је у следећем саставу: - Миланка Настасовић – вокал - Оља Њаради – вокал - Дејан Анђеловић – фруле, тарабука - Небојша Брдарић – фруле, кавал, јерменски дудук - Филип Јовић Вујаковић – кларинет, гајде - Давид Антунић – македонска тамбура, саз, виолина - Никола Бирач – чалгија, тамбурашко чело - Огњен Шућур – тапан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.