Вести

Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ сутра у Градскову

Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ сутра у Градскову

24. Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ на којој ће учествовати 12 културно-уметничких друштава са територије града Зајечара, као и из Књажевца, Бољевца, Мајданпека и Неготина, биће одржана у суботу, 16. априла, у Градскову.

Ова традицонална смотра одржава се на Лазареву суботу, са циљем да подстиче изворно народно стваралаштво код најмлађих и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе Тимочке крајине.

Дефиле учесника предвиђен је за 14.30 сати, а почетак културно-уметничког програма за 15.00 сати.

Учесници програма су: КУД „Градец“ из Градскова, КУД „Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, КУД „Граничар“ из Халова, КУД „Божур“ из Звездана, КУД „Зоран Гајић“ из Рготине, КУД „Дубочане“ из Дубочана, КУД „Велимир Маркићевић“ из Мајданпека, КУД „Флоричика“ из Јабуковца (Неготин), КУД „Илинско врело“ из Илина (Бољевац), КУД „Ново Селиште“ из Бора, КУД „Петар Радовановић“ из Злота (Бор) и КУД „Коло“ из Књажевца.

Организатор смотре је Установа Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са МЗ Градсково, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.