Вести

“Grand Prix Zaječara – Најјачи човек Србије”: Стронгмен такмичење у суботу на Поповој плажи

“Grand Prix Zaječara – Најјачи човек Србије”: Стронгмен такмичење у суботу на Поповој плажи

И ове године у Зајечару ће бити одржано такмичење за најјачег у Србији. Такмичење је заказано за суботу, 3. јул, а тим поводом у Градској управи одржана је конференција за новинаре.

Да Зајечар није први пут домаћин оваквог такмичења подсетио је Милан Станковић, помћник градоначелника.

-Ви знате да је прошле године овде у време Ковида организовано такмичење где смо бирали практично најјачег човека Србије. Једно изузетно тешко, али квалитетно такмичење, успели смо да организујемо поред свих оних мера које су биле прописане од стране Владе и Кризног штаба. Драго ми је да смо сада у повољнијој ситуацији, у смислу да нећемо имати тих проблема што се тиче короне, рекао је Станковић и додао:

-Град подржава ову манифестацију, а надам се да ћемо у будућем периоду бити итекако сви активни, по питању не само спортских већ и културних манифестација, и да у будућности нећемо имати тих проблема као што смо имали у прошлости, због короне.

Најављујући “Гранд При Зајечара – Најјачи човек Србије”, Зоран Стојић, председник Стронгмен савеза Србије, који заједно са клубом Гyм Xтреме из Зајечара, организује у суботу такмичење на Поповој плажи, подсетио је да је прошлогодишње такмичење у Зајечару било веома јако и изузетно посећено.

-Сигуран сам да је било преко хиљаду људи, а овог пута очекујемо још више публике на Поповој плажи, пошто смо имали пре месец дана у Бору једно јако такмичење, Државно првенство, где је учестволало 15 такмичара, изузетних такмичара, а сви су носиоци неких титула, неких државних, европских и чак и светских рекорда, и сви они су најавили учешће на такмичењу у Зајечару, рекао је Зоран Стојић.

Најавио је долазак такмичара из целе Србије.

-Имаћемо учеснике почев од Суботице па доле до Пирота и Врања, а имаћемо и представнике из Зајечара. Колико ће их бити ја то не знам тренутно, зато што је на дан такмичења пријављивање, каже Стојић.

Такмичење ће, кажу организатори, бити одржано у шест атрактивних дисциплина.

-Прва дисциплина ће бити вучење камиона који је тежак око седам тона, друга дисциплина ће бити превртање гуме тежине 400 килограма, тражи се пет превртања и ко у мањем временском интервалу обрне пет пута гуму он је победник те дисциплине. Трећа дисциплина је ношење кофера тежине 250 килограма, у дужини од 20 метара, набраја Стојић.

Нова дисциплина је ношење џака на леђима, тежине 300 килограма, у дужини од 20 метара. Пета дисциплина подразумева подизање дебла или балвана, ту се почиње од 100 килограма, каже Стојић, па ко дође до веће килаже постаје победник. Шеста дисциплина је пирамида.

Ова дисциплина је, подсећа Стојић, била заступљена пре 10-ак година на Европском првенству у Зајечару.

-То Европско првенство је било изузетно посећено, било је можда и 5.000 људи, учествовали су европски и светски шампиони. Уз подршку тадашњег, и садашњег, градоначелника Ничића, организовано је изузетно јако такмичење које је проглашено у то време за најјаче такмичење у Европи – до тада, нагласио је председник Стронгмен савеза Србије и додао:

-Надамо се да ће ово наше такмичење сада исто тако бити веома атрактивно и да ћемо следеће године направити један Балкански куп, за који већ имамо позиве са стране, од такмичара из Бугарске, из Мађарске, Румуније и Босне и Херцеговине.

Судије такмичења биће Александар Стојић и Зајечарац Бобан Стојановић, док ће главни судија такмичења бити Милан Белић из Кикинде, иначе потпредседник Стронгмен савеза Србије.

Спортски спектакл на Поповој плажи почиње у суботу у 18.00 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.