Вести

Караван „Изађи ми на теглу“ и ове године стиже у Зајечар

Караван „Изађи ми на теглу“ и ове године стиже у Зајечар

Највеће такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу” биће одржано и ове године. У току девете сезоне овог гастрономског каравана, такмичење ће бити одржано и у Зајечару, у среду, 21. септембра 2022.

Манифестација ће бити организована на Тргу ослобођења.

Караван „Изађи ми на теглу” путује из града у град одржавајући низ једнодневних манифестација које имају за циљ проналазак најбољег рецепта за ајвар у Србији.

Учесницима ће бити обезбеђени сви услови за надметање, јер организатори каравана обезбеђују комплетно опремљени такмичарски штанд, чувени „Смедеревац“, паприку, дрва, тегле, уље, шећер и со. На такмичарима је само да понесу свој прибор за припремање ајвара.

Након завршене осме сезоне, караван је обишао 190 градова, напунио преко 40.000 тегли ајвара, такмичарима је обезбеђено око 90 тона паприке, караван је посетило близу 900.000 посетилаца, а више од тридесет домаћинстава је подстакнуто успешним пласманом покренуло сопствену производњу ајвара. Оно што је такође занимљиво јесте да караван у просеку у току једне сезоне обиђе 20.000 км, што значи да је у протеклих осам сезона пређена километража већа од обима три земаљске кугле.

Такмичење „Изађи ми на теглу” реализовано је под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, локалних самоуправа градова-учесника, као и бројних спонзора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.