Вести

ГЛАСАЈТЕ: Представници Зајечара наступају 5.септембра у програму „Србија у ритму Европе“

ГЛАСАЈТЕ: Представници Зајечара наступају 5.септембра у програму „Србија у ритму Европе“

„Србија у ритму Европе“ назив је музичког такмичења, које је намењено младима од 14 до 21 године који су талентовани за певање и плес. Град Зајечар је први пут учесник овог такмичења, а представљаће га петоро младих талентованих учесника.

Такмичење ће бити емитовано на Првој телевизији 5. септембра од 13:00 часова. Град Зајечар представљају: Милица Илић, Ивана Ђерговић, Михајло Михајловић, Анђела Тасић и Јован Живадиновић. Резултати њиховог рада видеће се у споту који ће премијерно бити приказан на самом такмичењу, а победа зависи од броја СМС гласова.

Тим поводом, у Градској управи Зајечар, одржана је конференција за медије.

Сви Зајечарци, али и остали који желе да подрже ове људе, могу то учинити слањем СМС поруке “песма 21” на број 1557.

Град Зајечар почетком године укључио се у пројекат „Србија у ритму Европе“ и на тај начин Зајечар се нашао међу 24 града која ће учествовати.

-Ми смо од јануара кренули у потрагу за талентованом децом која ће учествовати у такмичењу, а потом и у њихову припрему за телевизијски наступ. Могу додати још да је присутан позитиван ефекат у комуникацији са Градом Зајечаром и Туристичком организацијом и комуникација је на завидном нивоу. С обзиром да имамо уључене 24 локалне самоуправе, ради се о позитивном виду сарадње, а овом приликом позивам Град Зајечар и да наредних година буде присутан у реализацији наших акитвности. Такође, позивамо и суграђане да подрже своје кандидате на овом музичком такмичењу. Деца која су укључена у реализацију нашег пројекта су квалитетна и имају таленат. Они су на један озбиљан начин приступили у реализацију. Ово ће за њих бити једно велико искуство које за циљ има подржавање деце да искажу свој музички таленат“ поручио је Давид Макевић, директор програма „Србија у ритму Европе.

Зајечар има пуно талентоване деце и ово је права прилика да петоро младих покажу своје таленте, истакао је Владимир Виденовић, заменик градоначелника Зајечара.

-Град Зајечар подржава ово такмичење младих талената и подржаће сваке године. Имамо пуно талентоване деце и ово је лепа прилика где они те таленте могу да покажу и да остваре резултате. Ми ћемо их свакако бодрити и подржати у свему. Очекујем да ћемо и следеће године учествовати у овом пројекту и да ћемо имати добре резултате, каже Виденовић.

Представници Града Зајечара наступиће са песмом “Гранде Аморе” која је представљала Италију на Еуросонгу 2015. године, и они сем Зајечара представљају и Италију као земљу која им је додељена од стране организатора такмичења „Србија у ритму Европе“.

-Заиста се радујем што сам део овог пројекта, као координатор. Верујем да ће ови талентовани млади људи на један леп начин представити Град Зајечар. Оно што могу да кажем у овој вишемесечној сарадњи са талентованим Зајечарцима јесте да су се они много трудили како би усавршили свој глас, своје покрете на сцени, они су заиста песму савршено отпевали, а кореографија им је беспрекорна. Волела бих да ту победничку титулу донесу у наш град и тиме омогуће да Зајечар следеће године буде домаћин овог фестивала, рекла је Драгана Гогић Рајковић, директорка Туристичке организације Зајечар.

Победник ће бити изабран комбинацијом гласова стручног жирија испред организатора „Србија у ритму Европе“, као и чланова жирија представника учесника овог такмичења, као и СМС гласова. Процентуални значај СМС гласова у укупном збиру гласова који даје победника је 50% Испред Града Зајечара, а у улози жирија у овом такмичењу је Жељко Васић.

Град који победи као награду добија путовање за учеснике у земљу коју буду представљали, а сам Град добија телевизијски пренос на Првој телевизији. Такмичарски спот, који ће премијерно бити приказан на Првој телевизији 5. септембра, снимљен је на Феликс Ромулијани.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.