Други о нама

Зборник радова из етнологије и антропологије Фото: Бест

Зборник радова из етнологије и антропологије

„Добро је за мишљење, али је компликовано за јело“ наслов је зборника радова из антропологије и етнологије, који је представљен у Матичној библиотеци “Светозар Марковић”у Зајечару.

У стварању овог дела учествовало је шест аутора, а сваки од њих обрадио је по једну тему из овог краја, а неки од њих су: „Бор као мизансцен у домаћим филмовима“, „Производња потрошње: стилови потрошачког друштва у транзицији“, „Концепт црне магије у савременој култури у Србији“,“Фолклор-појам по мери тржишта, политике и бирократије“.

На промоцији су говорили директорка и виши библиотекар Завичајног одељења Борске библиотеке, Весна Тешовић и Драган Стојменовић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 28
  окт
  Зборник радова Филозофске школе на 61.Сајму књига

  На 61. Сајму књига у Београду, на штанду Издавачке куће "Албатрос плус" у суботу ће бити промовисана издања Међународне филозофске школе Феликс Ромулијана 2007-2015 (зборник излагања), које је ове године објавила Установа Центар за културу и туризам "Цекит" у Зајечару.

  Више
 • 19
  дец
  Хуманитарни новогодишњи концерт за "Облутак"

  У Омладинском центру у Зајечару одржан је хуманитарни акустични концерт за куповину новогодишњих пакетића деци из Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју "Облутак".

  Више
 • 18
  дец
  Мирковић jедногласно разрешен функције председника Скупштине града

  На седници Скупштине града Зајечара, присутни одборници су једногласно (42 гласа ЗА, ниједан против, ниједан уздржан) разрешили дужности председника Скупштине Сашу Мирковића, након што је он дао оставку на ту функцију два дана раније.

  Више
 • 07
  сеп
  Дан града уз Брегу и ватромет

  Поводом 7. септембра, Дана града Зајечара, уприличен је богати програм који је трајао неколико дана и крунисан је концертом Горана Бреговића и његовог "Оркестра за свадбе и сахране".

  Више
 • 07
  сеп
  Молепствије за почетак нове школске године

  Данас је епископ тимочки господин Иларион, први пут после устоличења за владику, служио свету Архијерејску литургију у саборном Храму рођења пресвете Богородице у Зајечару.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.