Вести

РАДНО У ЗАЈЕЧАРУ: Градоначелник обишао градилишта

РАДНО У ЗАЈЕЧАРУ: Градоначелник обишао градилишта

Градоначелник Зајечара је данас са сарадницима, обишао четири, од десетак, градилишта у Зајечару и околна села у којима се изводе инфраструктурни и започињу капитални радови за будућност нашег града.

Захваљујући финансијској “инекцији” Владе РС (Министарства финансија),уз свесрдну помоћ председника Вучића, од 200.000.000- динара започети су радови на замени азбестне водоводне мреже полиетиленским цевима.

Град Зајечар ангажовао је своје ЈКП предузеће ''Водовод'' ради реконструкције водоводне инфраструктуре у Зони “Запад”, а вредност радова је око 27.000.000- динара.

Радови ће се одвијати у две фазе.

Циљ пројекта је обезбеђивање континуираног водоснабдевања будуће фабрике “Аптив” и ПЗ “Запад” као и становништва у околним насељима у селу Звездан.

Укупна деоница, замене цементно-азбестних цеви полиетиленским цевима, је 2.200 метара, и то 800 м цевима ф 200 мм а 1.400 м чевима пречника ф 315 мм. Извршиће се и комплетна замена бочних прикључака, као и изградња противпожарних хидраната.

Започети припремни радови “Северне саобраћајнице” у ПЗ “Запад”, за потребе фабрике “Аптив”, подразумевају разчишћавање терена на површини од готово 10 хектара. Сам пројекат изградње почиње 21.12.2020.године са роком завршетка од 90, радних, дана.

Пројектом је предвиђено 2.000 м саобраћајница (ширине 6 и 8 м), 2.000 м тротоара и 1.500 м атмосферске канализације у вредности од 97.821.417,00 динара (са ПДВ-ом).

Током дана градоначелник је обишао и припремне радове, пре асфалтирања, на улицама у селима Велики Извор и Николичево, чија је вредност близу 10.000.000- динара а у дужини од 1.300 метара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.