Вести

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА ИЗДАО САОПШТЕЊЕ!

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА ИЗДАО САОПШТЕЊЕ!

Након задњег, једног (1), забележеног covid-19 позитивног случаја 24.09. (женског пола, старoсти 45 год.), у нашем граду, на основу 75 обрађених тестова у последња четири дана, немамо позитивних случајева заразе овим вирусом.

Данас је отпремљено 13 узорака тестираних грађана под сумњом на могуће обољевање од овог вируса као и 7 комерцијалних узорака. Чекају се резултати за 43 раније узоркованих грађана.

На основу ових резултата ШВС града разматраће, сходно препорукама КШ Републике Србије, у среду 30.09.2020.године, евентуално попуштање, уз строгу контролу ПРОПИСАНИХ УСЛОВА, мера у угоститељским објектима (могући продужетак радног времена у затвореном простору до 23,00 сата уз ограничен број гостију и дефинисану дистанцу између столова) и ПУ “Ђулићи”.

До одлуке градског ШВС остају на снази важеће мере пошто је у Зајечару на снази ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА!

-Без јасно истакнуте ознаке, на улазу у локал, о максималном броју гостију у истом (а на основу квадратуре) комунална полиција, санитарна и туристичка инспекција писаће пријаве без опомена.

Дужност и обавеза свих нас је да сачувамо постигнуто стање здравствене безбедности ПОШТОВАЊЕМ ПРОПИСАНИХ МЕРА и моле се грађани, уз огромну захвалност свим савесним људима на досадашњем понашању, да наставе са поштовањем мера.

Пред нама је изузетно ризичан период могућег укрштања вируса covid-19 са вирусом сезонског грипа али и вируса који изазивају друге респираторне инфекције.

Одржавањем хигијене руку, ношењем маски и држањем прописане дистанце штитимо себе и своје најмилије од могућности заразе било којим од ових вируса, каже се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.