Вести

Обележен завршетак пројекта  „Осветљење сунчане стазе“

Обележен завршетак пројекта „Осветљење сунчане стазе“

Данас је на Краљевици свечано обележен завршетак пројекта „Осветљење сунчане стазе“.

У Зајечару је завршена друга фаза пројекта „Сунчана стаза“, а тим поводом на Краљевици се данас окупио велики број деце која су, након обиласка стазе и рекреативног вежбања, присуствовала и кратком предавању о здравим стиловима живота. На стази, која спаја плато код Факултета за менаџмент са платоом код споменика Вешала, одржан је и мини маратон а сви учесници награђени су мајицама и ранчевима.

На платоу Факултета за менаџмент медијима се обратио Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт.

-У пројекат “Сунчана стаза” Град је уложио око пет милиона динара. Након што је по завршетку прве фазе пројекта, уређења саме стазе и пунктова са справама за вежбање, „Сунчана стаза“ постала веома популарна код спортиста, рекреативаца и љубитеља природе, приступило се и другој фази пројекта, односно осветљењу Сунчане стазе. Самим тим што желимо да промовишемо здраве стилове живота, желимо да улажемо у нашу инфраструктуру. Имамо доста нових пројеката са којима ћемо конкурисати код Министарства омладине и спорта.

Стаза је дуга један километар, има 5 пунктова за вежбање са справама прилагођеним свима: и деци и старијима и професионалцима и то не само појединцима већ и спортским клубовима, а део средстава за њено уређење издвојило је Министарство омладине и спорта.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.