Вести

Зајечар упутио помоћ Београду

Зајечар упутио помоћ Београду

С обзиром на то да је, према процени Штаба за ванредне ситуације, у Зајечару ситуација током поподнева и вечери стабилизована, Град Зајечар одлучио је да хитно упути помоћ Београду.

Видевши какаво је стање у Београду, у договору са председником Скупштине Града Зајечара, Сашом Мирковићем, одлучили смо да вечерас транспортујемо у главни град два гумена чамца са комплетном опремом и две пупме за избацивање воде које је Црвени крст Србије уступио Зајечару. Уколико буде било потребно, послаћемо и ватрогасну екипу,

изјавио је градоначелник Зајечара, Велимир Огњеновић.

Члан Штаба за ванредне ситуације, Милко Тодоровић, каже да је процена штаба да више нема опасности од изливања Тимока а да опрема која се шаље није ни активирана ових дана.

Сви чланови Штаба за ванредне ситуације, као и Ватрогасно спасилачког дома, екипе Водовода, АД "Пут" -а нон стоп су на терену. Кота Белог Тимока, око 20 сати, била је на 180 цм а Црног на 380 цм.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.