Вести

Спуштена завеса на традиционални 29. Новогодишњи турнир у малом фудбалу „Зајечар 2019“

Спуштена завеса на традиционални 29. Новогодишњи турнир у малом фудбалу „Зајечар 2019“

У Храму спортова под Краљевицом, у само предвечерје Новогодишњих и Божићних празника, спуштена је завеса на традиционални 29. по реду Новогодишњи турнир у малом фудбалу „Зајечар 2019.“

У финалу пред око 600 љубитеља малог фудбала, у конкуренцији сениора, победнички пехар и новчана награда од 250.000 динара припала је београдској екипи Бизнис тим Павловић, чије су боје бранили студенти из целе Србије, који студирају Економски факултет у Београду, а који су тек након пенал рулета сломили жилав отпор одличних момка ФАМ такође из Београда са 3:1 (у регуларном току било је 0:0), а које је као играч предводио Зајечарац Иван Драгићевић, који сада живи у Београду и који је са успехом прошао све млађе селекције у Црвеној Звезди.

За освојено друго место младићима ФАМ-а припала је новчана награда од 150 хиљада динара. У борби за треће место ДОО Лефтер из Бора победио је Фортуну из Зајечара (4:2) , чиме су поновили прошлогодишњи успех, када су такође освојили бронзано одличје и награду од 100 хиљада динара. За најбољег играча на турниру проглешен је мајстор игре на „петопарцу“ Никола Дабић (Бизнис тим Павловић, Београд), најбољи стрелац са 7 погодака је Александар Трифунов (Апотека Унипром М, Зајечар), а најуспешнији чувар мреже је Будимир Видаковић (Бизнис тим Павловић).

У категорији ветерана прво место припало је седокосим старцима из екипе Пољоцентра, коју је на паркету предводио стари ас Миодраг Родић, а победили су екипу „Ајриш Паба“ са 3:0. „Пабовци“ су лепо играли на паркету, али њихови исписници су били спретнији пред голом и заслужено победили. У борби за треће место екипа Рекреативци су били бољи од Синдиката рудника Лубница (5:3). Најбољи играч је Милан Николић (Пољоцентар), први стрелац са 11 голова је професор Драган Пешић (Ајриш паб), а најбољи голман је Дарко Стојановић (Пољоцентар).

У конкуренцији кадета прво место припало је Ауто школи Стоп, чије боје су бранили млађи кадети Тимока 1919, а који су у финалу на пенал рулету победила нешто старије вршњаке и клубске другаре из јата „белих лабудова“ са Тимока. из екипе Темпо радио са 4:3 (у регуларном току, после најлепше партије на туниру, било је 0:0). „Темповце“ је са клупе као тренер предводио Велибор Тодоров, бивши ас Тимока, а сада директор Историјског архива „Тимочка крајина“ из Зајечара. Треће место припало је екипи Андрија травел, која је са „петардом“ тријумфовала над Николасом (5:1) . Најбољи играч је Вељко Ранђеловић (АШ Стоп), први стрелац са пет голова је Лука Антић (Андрија травел), док је најбољи голман Немања Марков (АШ Стоп).

Код пионира прво место припало је Темпо радију након победе у финалу над Андрија травелом (2:0).Треће место освојио је Ресторан Беба који је је савладао Кафе Блу (1:0). Најбољи играч је Растко Николић (Темпо радио), први стрелац са 10 голова је Филип Јорговановић (Андрија травел) и најуспешнији голман Урош Ђурђевац (Темпо радио).

На победничком постољу код „петлића“ стали су малишани Ауто школе Стоп, после убедљиве победе над Дружином 019 (4:1). Трећи су клинци Рио Монтоје, након победе на пенале (4:3) над вршњацима СЗР Протекс униформе ( у регуларном току 0:0). Најбољи играч је Стефан Јеремић (АШ Стоп), први стрелац са 5 голова је Јован Стефановић (АШ Стоп) и нај голман Манојло Бирчанин (АШ Стоп).

И код оних најмлађих тзв „млађи петлићи“ трујумфовали су полетарци Живи зид плус после победе на пенале над Нашом кафаном (3:2). У регуларном току било је 1:1. Бронзано одличје освојили су „клинци“Радио таксија 735 – 735 након минималне победе надФрешом (1:0). Најбољи играч је Иван траиловић (Живи зид плус), први стрелац са 4 постигнута поготка је Андрија Станковић ((Живи зид плус) и најбољи голман Лазар Глигоријевић (Наша кафана).

Најбољим екипама и појединцима новчане награде, пехаре и дипломе уручили су Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт, Драгиша Симоновић, председник и Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза града Зајечара.

Успешан организатор турнира био је Спортски савез града Зајечара, на челу са Игором Божиновићем, генералним секретаром, уз несебичну помоћ његових сарадника Љиљане Субић, Микице Симоновић и Николе Павловић. Све утакмице на турниру судиле су судије ГФС Зајечар. За најбољег судију на турниру проглашен је Игор Живић.

Покровитељ турнира већ три деценије је град Зајечар.

Н.П.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.