Вести

Зајечар: Програм раног откривања деформитета кичме и стопала код деце

Зајечар: Програм раног откривања деформитета кичме и стопала код деце

Град Зајечар и Спортски савез града Зајечара започели су реализацију програма „Процена постуралног статуса фотометријском методом и препорука вежби корективне гимнастике код деце основношколског узраста на територији града Зајечара“.

Овај програм има за циљ рано откривање деформитета кичме и стопала код деце основно-школског узраста употребом најсавременије дијагностичке опреме која је 100% безопасна и нема штетних ефеката на испитанике. Уколико се дијагнозом потврди неки деформитет кичме или стопала, пројекат има за циљ и правилно одређивање индивидуалних вежби корективне гимнастике у складу са утврђеним степеном деформитета.

Представници Спортског савеза Књажевца су данас у просторијама ОШ „Ђура Јакшић“ у Зајечару одржали презентацију и поделили своја искуства са учитељима, наставницима и родитељима те школе. Презентацији је присуствовао и помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић, који је овом приликом говорио о значају овог програма.

-Град Зајечар поред тога што улаже у спорт и спортску инфраструктуру, итекако брине о здрављу наше деце. Овим програмом желимо да скренемо пажњу на оно најважније, а то је здравље наше деце. На крају ће сви родитељи добити комплетан извештај за своје дете, и сматрам да је то одлична ствар и то не само за ону децу која желе да се баве спортом, рекао је Станковић.

Испред Спортског савеза Књажевца говорио је др медицине спорта Микица Видојевић, који је на презентацији говорио о предностима и значају програма и посебно похвалио руководство Града Зајечара због одличне сарадње око реализације поменутог програма.

Спортски савез Књажевца је за потребе реализације програма на коришћење бесплатно дао најмодернију дијагностичку фотометријску опрему „4Д Motion lab” којом је на територији општине Књажевац идентичним програмом, у протекле две године, већ извршено више од 4.000 мерења деце и у програм корективне гимнастике упућено више од 3.500 деце основно-школског узраста.

Реализација програма почиње следеће недеље у ОШ „Ђура Јакшић“ у Зајечару, за ђаке ове школе и за ученике ОШ „Хајдук Вељко“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 10
  окт
  "Мали сајам спорта у Зајечару" -Препуна хала на Краљевици!

  Манифестација „Мали сајам спорта“ одржана је у хали на Краљевици у Зајечару. Препуна сала малишана и спортиста показала је да се у граду Зајечару млади итекако баве спортом.

  Више
 • 04
  јул
  Сеоске спортске игре 6.јула на Поповој плажи у Зајечару!

  Спортском савезу града Зајечара припала је част да буде један од само шест градова домаћина у којима ће бити одржане квалификације за финале републичких игара.

  Више
 • 27
  апр
  Штефанек у Зајечару

  Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, са сарадницима посетио је Зајечар и био гост Спортског савеза града Зајечара где се, том приликом састао са представницима Спортских савеза са територије Тимочке Крајине.

  Више
 • 22
  јун
  Дипломе за најуспешније младе спортисте!

  Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана свечаност поводом завршетка спортских такмичења у школској 2016/17.години. Овом приликом су најуспешнијим појединцима и школским екипама уручене дипломе Спортског савеза града Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.