Вести

Фото: radiomagnum.rs

"Мали сајам спорта у Зајечару" -Препуна хала на Краљевици!

Манифестација „Мали сајам спорта“ одржана је у хали на Краљевици у Зајечару. Препуна сала малишана и спортиста показала је да се у граду Зајечару млади итекако баве спортом.

Циљ и стратегија је да се млади што више интересују за физичку активност и спорт, а чланови клубова и њихови тренери су на манифестацији „Мали сајмови спортова“, за малишане Предшколске установе „Ђулићи“ и све заинтересоване основце и средњошколце, презентовали спортске вештине.

Приликом отварања сајма спорта присутнима се у име града обратио Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт.

-Овај „Мали сајам спорта“ има за циљ да представи оно о чему ја стално причам, да је наш град, град спорта. Ми имамо преко 40 клубова, који данас имају прилику да овој деци, која се можда до данас нису одлучила којим спортом желе да се баве, да управо данас искористе прилику и одаберу неки спорт. Ми као Град желимо да се наши млади што више баве спортом, и из тог разлога ћемо у будућности улагати и подржавати овакве манифестације, улагати у спорт, али инфраструктуру. Само ове године смо добили неколикко објеката, као што је спортски терен у Котлујевцу, али и „Сунчана стаза“,рекао је Милан Станковић.

Према речима генералног секретара Спорстког савеза Србије, Горана Маринковића, ове године се на листи градова где се одржава ова манифетација, нашао и град Зајечар и то, како каже, са разлогом.

-Велика нам је част да се данас налазимо овде и као што знате Спортски савез Србије негује традицију од 8 година, а сваке године се у 5 градова одржавају манифестације „Мали сајам спорта“. Ове године је на листи и град Зајечар и то са разлогом. Знамо да је овај град, град спорта и превасходно ова манифестација је намењена томе, да се спортски клубови представе, да деца данас изађу мало на терен, и да у некој будућности, они који нису почели да тренирају, почну и да се сва деца баве спортом“, истакао је Маринковић. Он је уручио лопте председнику Спортског савеза града Зајечара, Драгиши Симоновићу, као поклон основним и средњим школама на територији града Зајечара.

У салону Градске управе, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, приредио је пријем за госте из Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта.

Традиционална манифестација „Мали сајам спорта“ реализује се већ осму годину заредом, у организацији Спортског савеза Србије, а уз подршку Министартсва омладине и спорта.

Ова манифестација је увертира за Међународни сајам спорта, који ће ове године бити одржан од 22. до 24. новембра у Београду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.