Вести

Програм 28. Фестивала  „Дани Зорана Радмиловића“

Програм 28. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића“

У Зајечару је одржана седница Организационог одбора 28. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића“, који је усвојио финансијски извештај прошлогодишњег фестивала, као и предлог програма и финансијски план за предстојеће Зоранове дане, који се ове године одржавају од 18. до 25. октобра.

Од понедељка 21. до петка 25. октобра публика у Зајечару моћи ће да погледа и представе сарајевског Камерног театра 55 „Сјећаш ли се Доли Бел“, београдског Атељеа 212 „Петријин венац“, Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке „Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња“, беогрдског Звездара Театра „Осама – Касаба у Њујорку“, и представу града домаћина и Народног позоришта Приштина „Жене из Троје“.

28. Зоранове дане у Зајечару ове године отвориће Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ изведбом представе „Петра“ у режији Ирфана Менсура. У представи играју Тања Бошковић, Викторија Арсић, Наташа Петровић и Лана Караклајић.

Другог дана фестивала на репертоару је представа Казалишта “Улyссес” из Загреба и Београдског драмског позоришта „Ко се боји Вирџиније Вулф“ у режији Ленке Удовички. Играју: Раде Шербеџија, Катарина Бистровић Дарваш, Милан Марић, Ромина Тонковић и Ника Иличић.

„Док нас смрт не растави“, представа београдске Радионице интеграције, по тексту Мире Фурлан, а у режији Предрага Микија Манојловића, у којој играју Предраг Мики Манојловић, Анита Манчић, Јасна Ђуричић и Јована Гавриловић, биће изведена трећег фестивалског дана, у недељу 20. октобра.

Истовремено у Зајечару ће бити одржан и 2. Фестивал малих позоришних форми.

Позоришне минијатуре: Све што сам прешутјела, Кројцерова соната, Лов на срне, Спавају ли рибе, Има нека тајна веза, Дон Жуан из Леушића и Код куће/Кабул биће изведене у сали Дома културе у Котлујевцу.

Организациони одбор Фестивала донео је одлуку и да комплет карата за осам представа у оквиру главног програма фестивала кошта 5000,00 динара, а комплет карата за Фестивал малих позоришних форми 700,00 динара.

редставом чији је текст написала Мира Фурлан“, најавио је Ђуричић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.