Вести

Познат предлог репертоара 27. Позоришног фестивала

Познат предлог репертоара 27. Позоришног фестивала "Дани Зорана Радмиловића"

Градоначелник Зајечара, господин Бошко Ничић као председник организационог одбора 27. позоришног фестивала "Дани Зорана Радмиловића" предочио је јавности предлог репертоара ове манифестације. У најужем избору за овогодишњу манифестацију која носи име глумчине рођене у Зајечару, Зорана Радмиловића, нашле су се следеће представе:

14.10. - НПТК “Зоран Радмиловић” (Зајечар) : “АУДИЈЕНЦИЈА и ВЕРНИСАЖ” / Вацлав Хавел - режија Божидар Ђуровић;
15.10. - Сатиричко казалиште “Керенпух” (Загреб): “УСТАВ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ” / Рајко Грлић и Анте Томић - режија Винко Брешан ;
16.10. - Позориште “Атеље 212” (Београд): “НОЋНА СТРАЖА” / Федор Шили - режија Борис Лијешевић ;
17.10. - Народно позориште “Иван Вазов” (Софија - НР Бугарска): “КРИВИЦА” / Димитри Димов - режија Јуриј Дачев ;
18.10. - Позориште “Звездара театар” (Београд) : “КОРЕШПОДЕНЦИЈА” / Борислав Пекић - режија Горчин Стојановић ;
19.10. - Народно позориште Сарајево (Сарајево - БиХ):“ КРАЉ ЛИР” / Вилијам Шекспир - Дијего де Брее ;
20.10.- Наридно позориште (Београд) :“БАЛКАНСКИ ШПИЈУН” / Душан Ковачевић - режија Татјана Мандић Ригонат ;
21.10. - Народно позориште Републике Српске (Бања Лука - Република Српска):“НАШИ ДАНИ” / Жељко Стјепановић - режија Југ Радивојевић и
22.10. Фолклорно- плесна група провинције Хенан - Народна Република Кина /ревијални део/ и додела награда победницима 27. “Дана Зорана Радмиловића”.

Посетиоци сајта града, могу дати мишљење о овогодишњем предложеном репертоару путем анкете која се налази на почетној страни сајта града.

Организатори овогодишњег позоришног фестивала упутили су позив прослављеном филмском редитељу господину Емиру Кустурици да отвори фестивал.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.