Вести

Зајечар: Одржане две  седнице Скупштине града

Зајечар: Одржане две седнице Скупштине града

У Зајечару јуче одржане две седнице Скупштине града Зајечара.

На 28. седници је усвојен Предлог Одлуке о доношењу Програма мера за измиривање обавеза града Зајечара и субјеката чији је град Зајечар оснивач према ЈП „Електропривреда Србије“ Београд. Суштина Програма је да Град преузме целокупна дуговања ЈП „Дирекције за изградњу“ у ликвидацији према Електропривреди Србије у износу од 157.155.489 динара, и то на максималан број рата.

Према речима Марине Милић, заменице градоначелника града Зајечара, програмом се добија могућност отплате дуга на 10 година, јер би плаћање одједном те обавезе био велики терет за буџет града Зајечара.

- Највећи дуг који Дирекција има, је дуг према Електропривреди Србије, у износу од 157 милиона динара. Ова ставка представља више од половине дуговања које Дирекција има према осталим повериоцима. Ми смо у 80% случајева измиривали обавезе, камате су отписиване за оне повериоце који су се са тим сложили. Електропривреда Србије камате неће да отписује, оно што може да уради је да се дуг плаћа у више рата, односно склапање репрограма. Овим програмом добићемо могућност да период од 10 година, уколико нам Влада Србије да сагласност на програм, измиримо у више рата, истакла је Милић.

На 29.седници је усвојен Закључак предлога о отпису дуга за обавезе које Град Зајечар и ЈКСП „Зајечар“ имају према Републичкој дирекцији за робне резерве, на име преузетог мазута, у укупном износу од 434.472.913,06 динара, од чега дуг Града износи 240.254.934,32 динара, а дуг ЈКСП „Зајечар“ износи 194.217.978,74 динара.

Марина Милић, заменица градоначелника града Зајечара је рекла да би се отписом дуга растеретиле билансне ставке, елиминисали нагомилани дугови и постигла финансијска консолидација градског буџета, као и несметан рад ЈКСП „Зајечар“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.