Вести

Одржана 13. седница Скупштине града: Усвојена Одлука о буџету града Зајечара за 2023. годину

Одржана 13. седница Скупштине града: Усвојена Одлука о буџету града Зајечара за 2023. годину

Данас је одржана 13.седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена Одлука о буџету града Зајечара за 2023. годину, са Кадровским планом.

-Буџет је повећан за 8,1 одсто колико је и било по упутству од Министарства финансија у односу на остварене приходе за шест месеци. Овај буџет смо анализирали у односу на остварене приходе за шест месеци и на даље када је био готов Нацрт одлуке о буџету, па је тако буџет за 2023.годину, из свих извора, милијарда 992 милиона 857 хиљада динара, рекла је Валентина Ђуричић, начелница Одељења за финансије града Зајечара.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је на седници Скупштине, говорећи о буџету истакао да ће град Зајечар у наредном периоду имати велике инвестиције које ће се реализовати уз помоћ државе.

-Ту пре свега мислим на канализациону мрежу, изградњу колектора за пречишћавање отпадних вода, а вредност те инвестиције је око 32 милиона евра. Такође, почињемо изградњу Дечијег одељења и Дечијег диспанзера у Здравственом центру, у вредности од 3,5 милиона евра, рекао је Ничић.

Осим буџета за наредну годину, одборници су данас усвојили и Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2023. годину, о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2022. годину утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони, Одлуку о отпису потраживања града Зајечара према предузећу за производњу гумарских и хемијских производа „Траyал“ Корпорација А.Д. Крушевац, Одлуку о прибављању градског грађевинског земљишта на кп.бр. 5834/61 КО Зајечар, у Зајечару, у ул. Ђуре Ђаковића, у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом, Одлуку о отуђењу стана из јавне својине града Зајечара непосредном погодбом, Предлог Решења о усвајању Финансијског извештаја за период од 01.01.2021. године до 31.12.2021. године Јавног предузећа “Дирекција за изградњу“ Зајечар – у ликвидацији, Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2022. до 30.09.2022.године, Предлог Решења о давању сагласности Јавном комунално-стамбеном предузећу „Зајечар“ на цену топлотне енергије, о давању сагласности Јавном комунално-стамбеном предузећу „Зајечар“ на ценовник услуга редовног извожења смећа у Зајечару, као и Предлог Решења о давању сагласности овом јавном предузећу на ценовник ванредних комуналних услуга са ценом извожења смећа са територија села у којима је установљен организован систем извожења смећа.

На седници је усвојен и Предлог Одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар, Предлог Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа“ Тимок-одржавање“ Зајечар за 2023. годину, Предлог Решења о утврђивању текста Огласа о јавном конкурсу за именовање директора Јавног комуналног предузећа „Тимок -одржавање“ Зајечар, Предлог Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, на план зимског одржавања улица и путева на територији града Зајечара за 2022/2023. годину, Предлог Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2023. годину, Предлог Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2023. годину, Предлог Решења о давању сагласности ЈКП „Хигијена Зајечар“ Зајечар на цене гробљанских услуга, Предлог Решења о измени Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима, Предлог Решења о усвајању Извештаја о раду Народног музеја „Зајечар“ у 2021. години, Предлог Решења о усвајању финансијског извештаја за 2021. годину Народног музеја „Зајечар“, Предлог Решења о давању сагласности на План рада Народног музеја „Зајечар“ за 2022. годину, као и Предлог Решења о давању сагласности на финансијски план за 2022. годину Народног музеја „Зајечар“.

Одборници су дали зелено светло и на Предлог Решења о усвајању Извештаја о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за септембар 2021.- август 2022. године, на Предлог Решења о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за радну 2022/2023. годину, на Предлог Решења о разрешењу и именовању члана Управног одбора Предшколске установе „Ђулићи“ у Зајечару, на Предлог Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града Зајечара за 2023. годину, на Предлог Решења о давању сагласности на прву измену Финансијског плана за 2022. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару,на Предлог Решења о образовању Локалног савета родитеља, на Предлог Одлуке о измени Одлуке о организовању, финансирању и условима рада Саветника за заштиту права пацијената, на Предлог Решења о разрешењу и именовању Комисије за избор директора јавних предузећа, као и на Предлог Одлуке о изменама и допунама Пословника Скупштине града Зајечара.

На 13.седници Скупштине града Зајечара усвојена су и решења о разрешењу и именовању чланова школских одбора, Предлог Решења о престанку мандата и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Историјског архива „Тимочка Крајина“ Зајечар, као и Предлог Решења о разрешењу и именовању члана Надзорног одбора Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.