Вести

,,Антика фест” од 28. до 30. августа

,,Антика фест” од 28. до 30. августа

,,Антика фест” на касноантичком локалитету Феликс Ромулијана код Зајечара, обновљен после две године паузе, понудиће публици од 28. до 30. августа три позоришне и сценско-музичке представе, обједињене слоганом ,,Уметност сећања”, као и пратећи програм.

Свечано отварање фестивала је у среду 28.августа у 18:00 сати , након чега ће бити одржана дебата ,,Нове позоришне праксе и антички текст”. Учествују: театролог Александар Милосављевић, критичар Ана Тасић, глумац Владо Керошевић и редитељ Небојша Брадић.

За 19:30 сати заказана је зајечарска премијера представе “Жене из Троје” према тексту Еврипида, у режији Небојше Брадића и продукцији Народног позоришта Приштина, Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” и Дунавфеста.

У четвртак 29.августа од 18:00 сати предвиђена је промоција књиге ,,Цар и Галилејац”, У питању је представљање првог издања ове драме Хенрика Ибзена у Србији , у издању Академске књиге из Новог Сада. Учествују: Спасоје Ж. Миловановић, драматург, Небојша Брадић, редитељ, Бора Бабић, уредник Академске књиге и глумци Иван Зарић, Владо Керошевић и Тихомир Станић.

Од 19:30 сати на програму је сценско-музичка представа ,,Опсада и пад Константинопоља “по тексту Михајла Критовула у адаптацији Горана Марковића и у извођењу Тихомира Станића и Градског певачког друштва “Стеван Мокрањац” из Зајечара.

У петак 30.августа за 18:00 сати заказана је промоција књиге ,,Метаархеологија”, Сташе Бабић, у издању Цлиа. Учествују: проф. др Сташа Бабић, Бора Димитријевић, археолог, и Зоран Хамовић, главни и одговорни уредник Издавачке куће Цлио.

Од 19:30 сати публика ће моћи да погледа представу ,,Одисеја “по тексту Хомера, у адаптацији и режији Владе Керошевића , у извођењу студентата Академије умjетности из Тузле.

Током трајања фестивала, од 28. до 30.августа, биће обезбеђен бесплатан аутобуски превоз од Зајечара до Ромулијане. Поласци су у 17:00 и у 18:00 сати испред Амана.

Организатори ,,Антика феста” су Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић” и “Дунав фест” у сарадњи са Народним музејем из Зајечара, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 02
  сеп
  Завршен тродневни фестивал “Антика фест”

  Представом ,,Одисеја” по тексту Хомера, у драматизацији Дамира Махмутовића и режији Владе Керошевића на Феликс Ромулиани завршен је тродневни фестивал “Антика фест”.

  Више
 • 29
  авг
  Отворен „Антика фест“ на Феликс Ромулијани

  На касноантичком локалитету Феликс Ромулиана код Зајечара јуче је отворен „Антика фест“, тродневни фестивал који је обновљен после две године паузе под слоганом „Уметност сећања“.

  Више
 • 24
  мај
  Заједничко организовање Фестивала античке драме „Антика фест“

  У зајечарском позоришту данас је потписан Уговор о заједничком организовању Фестивала античке драме „Антика фест“ на касноантичком локалитету Ромулијана , између Народног позоришта Тимочке Крајине- Центра за културу „Зоран Радмиловић“ и удружења „Дунавфест Србија“

  Више
 • 30
  авг
  Слава вину "Антика фест 2015"

  Позоришном представом "Киклоп", по тексту Еурипида у преводу Гордана Маричића и у адаптацији Небојше Брадића, отпочело је друго вече манифестације Слава вину “Антика фест 2015”.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.