Вести

Слава вину

Слава вину "Антика фест 2015"

Позоришном представом "Киклоп", по тексту Еурипида у преводу Гордана Маричића и у адаптацији Небојше Брадића, отпочело је друго вече манифестације Слава вину “Антика фест 2015” на касноантичком локалитету Феликс Ромулијана. Главни актери представе говоре да је "Киклоп" једна сатирска игра.

"То је посебно искуство, како извођача, тако и публике. Сам текст и структура представе почињу на неки начин да комуницирају са простором и представљају јединственост", рекао је Небојша Брадић, редитељ представе "Киклоп".

Приређена је и изложба "Слава вину" аутора етнолога Душице Живковић и Сузане Антић. У оквиру “Антика феста” одржана је и изложба "Дионис - Отварање и откривање душе" аутора Маје Живић, археолога и кустоса Народног музеја у Зајечару.

Представљене су књиге "Дестинација као бренд" издавачке куће "Клио". Домаћини фестивала били су зајечарски Народни музеј и Удружење "Дунав фест".

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.