Вести

Одржане Сеоске спортске игре у Зајечару -Победник екипа Грљана!

Одржане Сеоске спортске игре у Зајечару -Победник екипа Грљана!

Град Зајечар је за викенд био домаћин Сеоских спортских игара.

Шест екипа, из Великог Извора, Грљана, Звездана, Гамзиграда, Шљивара и Рготине, такмичили су се у седам дисциплина: у рвању, у скоку у даљ, у бацању камена, у надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, у полигону, шаху, обарању руку, у фудбалу и одбојци.

Победу је однела екипа Грљан, друго место је припало Звездану, а треће место Рготини.

Сеоске игре у Зајечару отворио је Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и златни српски олимпијац, након чега је уследио наступ КУД-а „Никола Пашић“.

-Поздрављам град Зајечар, људе који су нам помогли да организујемо ову манифестацију, локалну самоуправу, Спортски савез града Зајечара. Њима се захваљујем јер мислим да је ово права ствар за младе људе у мањим местима, да се окупе и да се баве спортом. Нека најбољи победи, али бих желео пре свега да се лепо дружите, забавите. На државном такмичењу које ће бити одржано у Рудној Глави, Спортски савез ће имати своју екипу, рекао је Штефанек приликом отварања учесницима игара.

-Након више од две деценије, Спортске сеоске игре Спортског савеза Србије, вратиле су се у наш град. Ја бих се захвалио Штефанеку и Спортском савезу Србије на посети и на подршци и надам се да ће наш град у блиској будућности бити домаћин спортских игара, рекао је Вујадин Милошевић, члан Градског већа на отварању.

Финале поменутог такмичења биће организовано 31. августа и 1. сепрембра у селу Рудна Глава, где су пре тачно 75 година организоване прве сеоске игре у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 27
  мај
  Караван радости и пријатељства стигао у Зајечар

  Данас је Караван радости и пријатељства био у Зајечару. На платоу испед спортске хале на Краљевици одржана је церемонија отварања Дунав осигурање Спортских игара младих 2019. године.

  Више
 • 22
  окт
  Спортски дан на Поповој плажи -преко 80 учесника!

  На тениским теренима на Поповој плажи у Зајечару за викенд је одржан Спортски дан. Други по реду Спортски дан, сада већ традиционалан, окупио је велики број младих спортиста, кошаркаша, тенисера, фудбалера.

  Више
 • 25
  сеп
  „Жикина шареница“ у Зајечару

  Са Попове плаже у Зајечару емитована је уживо култна српска емисија „Жикина шареница“. У оквиру емисије организовано је такмичење у припремању купуса са овчетином, али су том приликом, поред представљања кухиње овог краја.

  Више
 • 19
  сеп
  „ЖИКИНА ШАРЕНИЦА“ 22. септембра у Зајечару

  У суботу, 22. септембра, на Поповој плажи у Зајечару биће реализовано снимање емисије „Жикина шареница“. Eмисијa почиње у 8 сати и 30 минута.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.