Вести

Одржане Сеоске спортске игре у Зајечару -Победник екипа Грљана!

Одржане Сеоске спортске игре у Зајечару -Победник екипа Грљана!

Град Зајечар је за викенд био домаћин Сеоских спортских игара.

Шест екипа, из Великог Извора, Грљана, Звездана, Гамзиграда, Шљивара и Рготине, такмичили су се у седам дисциплина: у рвању, у скоку у даљ, у бацању камена, у надвлачењу конопца, надвлачењу штапа, у полигону, шаху, обарању руку, у фудбалу и одбојци.

Победу је однела екипа Грљан, друго место је припало Звездану, а треће место Рготини.

Сеоске игре у Зајечару отворио је Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије и златни српски олимпијац, након чега је уследио наступ КУД-а „Никола Пашић“.

-Поздрављам град Зајечар, људе који су нам помогли да организујемо ову манифестацију, локалну самоуправу, Спортски савез града Зајечара. Њима се захваљујем јер мислим да је ово права ствар за младе људе у мањим местима, да се окупе и да се баве спортом. Нека најбољи победи, али бих желео пре свега да се лепо дружите, забавите. На државном такмичењу које ће бити одржано у Рудној Глави, Спортски савез ће имати своју екипу, рекао је Штефанек приликом отварања учесницима игара.

-Након више од две деценије, Спортске сеоске игре Спортског савеза Србије, вратиле су се у наш град. Ја бих се захвалио Штефанеку и Спортском савезу Србије на посети и на подршци и надам се да ће наш град у блиској будућности бити домаћин спортских игара, рекао је Вујадин Милошевић, члан Градског већа на отварању.

Финале поменутог такмичења биће организовано 31. августа и 1. сепрембра у селу Рудна Глава, где су пре тачно 75 година организоване прве сеоске игре у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.