Вести

ПРВА „ДДОР ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“ ОДРЖАНА У ЗАЈЕЧАРУ

ПРВА „ДДОР ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“ ОДРЖАНА У ЗАЈЕЧАРУ

Синергијом праве посвећености Града Зајечара, Олимпијског комитета Србије и компаније DDOR осигурање, прва овогодишња „DDOR олимпијска стаза“ у Зајечару окупила је више од 200 учесника.

У току такмичења и проглашења победника, Трг ослобођења је био пун деце, њихових родитеља и суграђана – такмичара, али и навијача који су их бодрили. Овим је циљ ове сад већ традиционалне манифестације испуњен кроз директну промоцију олимпијских вредности и бављења спортом као неговања исправног начина живота. Након тросатног такмичења, најуспешнијим такмичарима су уручене награде. DDOR осигурање је предало и донацију у виду спортских реквизита Основним школама „Десанка Максимовић“ из Зајечара и „Владислав Петковић Дис“ из Грљана, које су на данашњем догађају имале највише представника.

Догађају је присуствовала кајакашица Марија Достанић, која је на недавно одржаном Светском првенству у Дуизбургу обезбедила визу за Олимпијске игре Париз 2024 у дисциплини К4 500м, а присутнима се обратио помоћник градоначелника Града Зајечара Милан Станковић, као и директор Филијале DDOR осигурања Драган Милојевић.

Главни циљ олимпијске стазе јесте да промовише вредности Олимпијског покрета и да кроз интерактивну физичку активност едукује све учеснике о историји Олимпијских игара.

Помоћник градоначелника Града Зајечара Милан Станковић, поздравио је присутне Зајечарце, израживши велико задовољство што је манифестација успела и рекао:

„Велика захвалност Олимпијском комитету и генералном спонзору и свима који су узели учешће у организовању овог спортског догађаја у нашем граду. Такође, велика захвалност и нашој Марији, која ће следеће године учествовати на Олимпијским играма. Ово није прва манифестација која је организована у сарадњи са Олимпијским комитетом, и стога осећамо заиста велику и захвалност и обавезу да овако наставимо и у будућности. Град Зајечар је град спорта и увек ће подржати овакве и сличне манифестације које промовишу спорт и здраве стилове живота“, изјавио је на отварању Милан Станковић, помоћник градоначелника за омладину и спорт.

Директор Филијале DDOR осигурања, господин Драган Милојевић, доделио је награде најбољим екипама које су учествовале у Олимпијској стази и захвалио се свим учесницима.

„Храброст, истрајност, поштовање и фер-плеј – то су вредности које желимо да промовишемо на овај начин, а оне су управо и вредности које негује наша компанија. Поносни смо партнер Олимпијског комитета Србије и званично осигурање Олимпијског тима Србије. Искрено се захваљујем на изванредној сарадњи и подршци представника Града Зајечара, који су допринели да овај догађај буде на врхунском нивоу, доносећи радост свим Зајечарцима, љубитељима спорта и надметања, као и нашим драгим садашњим и будућим клијентима. У спорту, као и у пословном свету, важно је укључити се, истрајати с поштењем и заслужено прославити постигнућа, рекао је Милојевић.

Марија Достанић се пре трке обратила присутнима и захвалила Олимпијском комитету Србије и DDOR осигурању на позиву да учествује у овој манифестацији.

„Драго ми је да видим толико људи који су ту да подрже и учествују у овом лепом догађају, који за циљ има промоцију олимпизма и олимпијских вредности. Сматрам да је у данашње време заиста потребно да се организује више оваквих догађаја који ће кроз едукацију и физичку активност приближити грађанима олимпијске вредности и симболе. Спорт и физичка активност имају много здравствених добробити, рекла је Марија Достанић.

На крају доделе медаља и награда најбољим учесницима, господин Драган Милојевић уручио је лопте и спортске реквизите Основним школама „Десанка Максимовић“ из Зајечара и „Владислав Петковић Дис“ из Грљана.

Успех „Олимпијске стазе“ у 2023. години у Зајечару уз учешће више од 200 такмичара и небројено навијача и посетилаца показатељ је интересовања грађана за Олимпијски покрет и велике подршке коју ће Олимпијски тим Србије имати на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.