Вести

Одржана 25. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 25. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана 25. седница Скупштине града Зајечара.

На седници је усвојена прва измена и допуна буџета града за 2019. годину са изменом кадровског плана за ову годину.

Одлуком о првој измени и допуни буџета гада Зајечара за 2019. Годину укупан буџет се умањује за 228.954.655,11 динара, тако да укуно планирана средства буџета из свих извора износе 3.649.522.059,66 динара.

Одборници су усвојили и Одлуку о прихватању преноса права јавне својине на непокретностима од Републике Србије на Град Зајечар, без накнаде, Одлуку о приступању изради Измене Просторног плана територије града и о приступању изради Плана детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода на територији Града Зајечара.

Одборници су дали сагласност и на годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, на Одлуку о мрежи јавних предшколских установа и основних школа на подручју Града Зајечара, на Одлуку о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града као и на Одлуку о начину коришћења јавне гараже.

Дато је зелено светло и на Годишњи ликвидациони извештај ЈП „Дирекција за изградњу“ Зајечар – у ликвидацији, на допуну Одлуке о снабдевању водом за пиће на територији Града Зајечара.

На 25. седници Скупштине града усвојени су извештаји о раду и финансијски извештаји у прошлој години -Народног музеја, Матичне библиотеке, Туристичке организације, Установе Народно позориште – Центар за културу „Зоран Радмиловић“.

На седници се нашао и Извештај о раду Савета за здравље, у прошлој и план активности за ову годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.