Вести

Одржана 25. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 25. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана 25. седница Скупштине града Зајечара.

На седници је усвојена прва измена и допуна буџета града за 2019. годину са изменом кадровског плана за ову годину.

Одлуком о првој измени и допуни буџета гада Зајечара за 2019. Годину укупан буџет се умањује за 228.954.655,11 динара, тако да укуно планирана средства буџета из свих извора износе 3.649.522.059,66 динара.

Одборници су усвојили и Одлуку о прихватању преноса права јавне својине на непокретностима од Републике Србије на Град Зајечар, без накнаде, Одлуку о приступању изради Измене Просторног плана територије града и о приступању изради Плана детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода на територији Града Зајечара.

Одборници су дали сагласност и на годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, на Одлуку о мрежи јавних предшколских установа и основних школа на подручју Града Зајечара, на Одлуку о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града као и на Одлуку о начину коришћења јавне гараже.

Дато је зелено светло и на Годишњи ликвидациони извештај ЈП „Дирекција за изградњу“ Зајечар – у ликвидацији, на допуну Одлуке о снабдевању водом за пиће на територији Града Зајечара.

На 25. седници Скупштине града усвојени су извештаји о раду и финансијски извештаји у прошлој години -Народног музеја, Матичне библиотеке, Туристичке организације, Установе Народно позориште – Центар за културу „Зоран Радмиловић“.

На седници се нашао и Извештај о раду Савета за здравље, у прошлој и план активности за ову годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 18
  дец
  Одржана 21. седница Скупштине града Зајечара

  Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије је образлажући ову одлуку истакла да су укупни приходи и примања за 2019. годину предвиђени у износу од 3.823.780.214 динара

  Више
 • 23
  мај
  Одржана 16. седница Скупштине града Зајечара

  У Зајечару је одржана 16. по реду, седница Скупштине Града Зајечара. Овом приликом одборници су расправљали по питању две тачке које су се нашле на дневном реду.

  Више
 • 07
  мај
  Одржана 15. седница Скупштине града Зајечара

  На одржаној седници Скупштине града Зајечара усвојена је Одлука о другом допунском буџету града за 2018. годину. Овом одлуком, укупан буџет града умањује се за 37.65 милиона динара и обухвата измене које се односе на донације од иностраних земаља.

  Више
 • 04
  апр
  Одржана 14. седница Скупштине града Зајечара

  Укупан буџет града Зајечара увећан је за 85 милиона 860 хиљада динара, тако да је после првог допунског буџета укупан приход града сада пројектован на две милијарде 481 милиона 729 хиљада динара док су укупни расходи две милијарде 440 милиона 422 хиљаде динара, одлучено је на седници Скупштине града Зајечара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.