Вести

УЛАГАЊЕ У МЛАДОСТ ЈЕ НАША БУДУЋНОСТ: Дронови и опрема за основне школе у Зајечару и ПУ

УЛАГАЊЕ У МЛАДОСТ ЈЕ НАША БУДУЋНОСТ: Дронови и опрема за основне школе у Зајечару и ПУ "Ђулићи"

Представници Ротари клуба дистрикта Србије и Црне Горе уручили су данас донацију зајечарским основним школама и ПУ „Ђулићи“. У великој сали Скупштине Града Зајечара организовано је свечано уручење опреме-дронова, којој су присуствовали сви директори основних школа, директор ПУ „Ђулићи“, градоначелник Зајечара Бошко Ничић, председник Ротари клуба Зајечар Ненад Пашалић, као и Владан Мијаиловић, чартер председник Ротари клуба Бор и асистент гувернера дистрикта Србија и Црна Гора.

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Ротари клубови Бор и Сремска Митровица реализовали су два Глобал гранта, "Године узлета" и "Дронови за основне школе", у оквиру којих ће се зајечарском обданишту "Ђулићи", као и за пет градских основних школа донирати опрема- дронови, у вредности од 2.500,00 евра.

Председник Ротари клуба Зајечар Ненад Пашалић захвалио се градоначелнику Зајечара на пријему, свим ротери клубовима из иностранства који су помогли и USAID-у.

Чартер председник Ротари клуба Бор и асистент гувернера дистрикта Србија и Црна Гора Владан Мијаиловић изразио је задовољство што ће ученици сада имати прилику да се што боље обуче за рад на дрону, да се припреме на најбољи могући начин за наредне разреде и на крају је пожелео успешан рад свим директорима и васпитачима.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић се захвалио донаторима и изразио задовољство што је Зајечар препознат као један од градова коме је оваква помоћ неопходна.

-Хвала нашем Ротари клубу, клубовима из Бора и Сремске Митровице, хвала и USAID-у. Надам се да ће ово бити почетак једне добре сарадње у овој области. Стављање акцента на образовање је изузетно значајно, поред тога што је у последње две године, захваљујући Влади Републике Србије, у обнови две школе у Зајечару уложено пет милиона евра. Надам се да ћемо са тим програмима наставити и у осталим школама, рекао је градоначелник Зајечара и додао:

-Након стабилизације буџета, концентрисаћемо се на и на сеоске школе, неке се већ сређују захваљујући Републици, неке ће бити сређене у овој, а неке у наредној години. Очито да је образовање, техничко описмењавање наше деце- будућност. Град ће увек бити ту, да помогне и осталим школама око куповине овакве опреме.

Оно што планирамо је и проширење капацитета ПУ „Ђулићи“ у Зајечару. Све ово што радимо и улажемо у младост јесте наша будућност, нагласио је Ничић.

Ова донација почетак је републичке акције помоћи основним школама у Србији, која се реализује у сарадњи са Министарством образовања, за коју је укупно издвојено више од 120 хиљада долара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.