Вести

Одржана 5.седница Скупштине града Зајечара: Усвојен буџет за 2022.годину

Одржана 5.седница Скупштине града Зајечара: Усвојен буџет за 2022.годину

У сали Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ данас је одржана 5.седница Скупштине града Зајечара.

Како је дневним редом било и предвиђено, након избора чланова верификационог одбора и потврђивања мандата одборника Скупштине града Зајечара, одборници су усвојили Предлог Одлуке о измени Статута града Зајечара као и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о месним заједницама.

Одборници су данас усвојили и предлог Одлуке о буџету Града Зајечара за 2022. годину, са Кадровским планом, предлог Одлуке о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2021. годину утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони, као и предлог Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2022. годину.

На седници Скупштине града усвојен је и предлог Решења о усвајању Финансијског извештаја за период од 01.01.2020. године до 31.12.2020. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“ Зајечар -у ликвидацији, предлог Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града Зајечара за 2022. годину, предлог Одлуке о додатној заштити породиља на територији града Зајечара.

На скупштинском заседању усвојен је и Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2021. до 30.09.2021.године, као и предлог Одлуке о одређивању праваца пружања државних путева првог и другог реда који пролазе кроз насељена места на територији града Зајечара, предлог Одлуке о измени Одлуке о такси превозу путника и лимо сервису на територији града Зајечара, предлог Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу “Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, на План зимског одржавања улица и путева на територији града Зајечара 2021/2022 године и Јавном комунално- стамбеном предузећу „Зајечар“ у Зајечару на цену топлотне енергије, предлог Одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за поверавање комуналне делатности производње топлотне енергије на територији града Зајечара, као и предлог Решења о усвајању Програма праћења нивоа комуналне буке на територији града Зајечара за 2022.годину.

Одборници су дали зелено светло и на предлог Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „ Тимок – одржавање“ Зајечар за 2022. годину, на предлог Решења о разрешењу и именовању члана Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена“ Зајечар, на предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о социјалној заштити грађана на територији града Зајечара, на предлог Решења о давању сагласности на другу измену Финансијског плана за 2021. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару, као и на Решење о усвајању Извештаја о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „ Ђулићи“ Зајечар за септембар 2020. – август 2021. године, потом на Решење о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „ Ђулићи“ Зајечар за радну 2021/2022. годину и на Решење о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у Предшколској установи “Ђулићи” у Зајечару и висини учешћа родитеља у цени услуга.

Скупштина града Зајечара је усвојила и решења о престанку мандата директора Народног музеја „Зајечар“ у Зајечару и именовању директора те установе, као и Предлог решења о разрешењу директора и именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа "Хигијена" Зајечар, Предлог Решења о образовању Локалног савета родитеља, Предлог Решења о измени Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима, Предлог Решења о давању сагласности на Статут Матичне библиотеке "Светозар Марковић" у Зајечару као и на Прелог Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар.

Такође, усвојена су и решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Економско-трговинске школе, Техничке школе, Гимназије и Основне школе „Ђура Јакшић“ као и Решење о именовању Комисије за стипендирање студената града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 20
  сеп
  Одржана 12. седница Скупштине града Зајечара

  У великој сали Скупштине града Зајечара, одржана је 12. седница локалног парламента, а пред одборницима су се нашле 23 тачке, од којих су 22 усвојене.

  Више
 • 10
  мај
  Одржана 10.седница Скупштине града Зајечара

  На седници су усвојени планови детаљне регулације за изградњу соларне фотонапонске електране у КО Мали Извор и за изградњу соларне електране „Соларина“ на територији града, као и предлог годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за ову годину.

  Више
 • 11
  феб
  Одржана 8. седница Скупштине града Зајечара

  На 8. седници Скупштине града Зајечара одборници су усвојили одлуку о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Градске изборне комисије града Зајечара у сталном саставу.

  Више
 • 09
  дец
  Одржана 6.седница Скупштине града Зајечара

  Такође, пред одборницима је данас поново била Одлука о додатној заштити породиља на територији града Зајечара, која је након двочасовне дискусује и веома жустре расправе одборника, усвојена са 46 гласова.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.