Вести

Караван „Изађи ми на теглу“ у Зајечару

Караван „Изађи ми на теглу“ у Зајечару

У Зајечару је одржан јубиларни пети караван „Изађи ми на теглу“ који је посетио Зајечар.

Организатори истичу да су у претходним годинама успели да врате здрав такмичарски дух међу учесницима, пре свега што учешће не захтева плаћање котизације такмичара.

Такмичарима у сваком граду је обезбеђен штанд опремљен Смедеревцем за печење паприка и спремање ајвара, столовима, столицама и свим потребним посудама. Свака екипа добија и паприку у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, затим тегле, дрва, уље, шећер и со.

Најбољи ајвар, мајстор ове манифестације је Александар Величковић и он ће са својом екипом представљати свој град Зајечар у финалу. Ова екипа освојила је и лепу награду, шпорет на дрва, чувени „Смедеревац“, на коме се и најбоље спрема ајвар.

Друго место припало је екипи „Златне руке Црноречја“, док су треће место заузеле „Младе домаћице“.

Циљ манифестације је да се пронађе најбољи рецепт за очување традиције.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 19
  сеп
  Караван „Изађи ми на теглу“ и ове године стиже у Зајечар

  Највеће такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу” биће одржано и ове године. У току девете сезоне овог гастрономског каравана, такмичење ће бити одржано и у Зајечару, у среду, 21. септембра 2022.

  Више
 • 22
  сеп
  "Изађи ми на теглу": "Рок клуб" победник је такмичења у Зајечару

  Караван који обилази преко 20 градова у Србији, добио је још два учесника великог финала, које ће бити одржано у Беграду 9. октобра.

  Више
 • 21
  сеп
  Одбрањена титула ајвар мајстора

  Екипа „Златне руке Црноречја“ победник је квалификационог такмичења „Изађи ми на теглу“ у Зајечару. Учеснице су успеле да одбране прошлогодишњу титулу ајвар мајстора и још једном се пласирале у финале које ће се одржати 22. октобра на Златибору.

  Више
 • 21
  сеп
  Изађи на теглу у Зајечару

  Свечаности поводом славе Града Зајечара употпунила је кулинарска манифестација у центру града "Изађи ми на теглу". Ради се о надметању у припреми популарног намаза од паприке - ајвара.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.