Вести

Одбрањена титула ајвар мајстора

Одбрањена титула ајвар мајстора

У оквиру обележавања Мале Госпојине, славе града Зајечара, на Тргу ослобођења организована је манифестација „Изађи ми на теглу“.

У припремању најпознатијег српског специјалитета надметало се 15 екипа из Зајечара и околине, међу којима су се нашле и екипе зајечарских планинара, ученика Економске школе, као и тимови разних удружења.

Екипа „Златне руке Црноречја“ победник је квалификационог такмичења „Изађи ми на теглу“ у Зајечару. Учеснице су успеле да одбране прошлогодишњу титулу ајвар мајстора и још једном се пласирале у финале које ће се одржати 22. октобра на Златибору.

Доказале смо да дефинитивно имамо најбољи рецепт у нашем граду. Успеле смо да одбранимо титулу и да поново представимо Зајечар у великом финалу. За наш успех је заслужна љубав према припремању хране и добар тим који нећемо мењати. Надамо се победи у великом финалу,

истакла је Верица Томић, капитен победничке екипе.

Рецепт за вицешампионски ајвар имала је екипа „Бум поклопчићи“ коју су чинили ученици Економске школе, док је треће место припало екипи Kултурно уметничног друштва „Никола Пашић“ из Зајечара.

Победници су освојили мини електрик штедњак из линије МБС Милан Благојевић Смедерево, другопласирана екипа освојила је посуђе „Металац“ Горњи Милановац, док је екипи на трећем месту припао мали кућни апарат.

Kараван “Изађи ми на теглу” наставља своју потрагу за најбољим рецептом за ајвар у Србији, а на путу до финала обићи ће преко 20 градова.

У оквиру манифестације, на зајечарском скверу током дана организован је и забавно-музички програм за најмлађе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.