Вести

Фото: Радио Магнум

"Изађи ми на теглу": "Рок клуб" победник је такмичења у Зајечару

Караван који обилази преко 20 градова у Србији, добио је још два учесника великог финала, које ће бити одржано у Беграду 9. октобра.

Овогодишњи победник такмичења у Зајечару је „Рок клуб“, тим који је дебитовао на данашњој манифестацији, док је друго место припало екипи „Сложна дружина“. Трећепласирана је екипа „Деда и унук“.

Манифестација "Изађи ми на теглу 2021” одржана је данас на зајечарском скверу, где се десет екипа надметало у припремању ајвара, а Град Зајечар и Туристичка организација града Зајечара, по осми пут домаћини овог гастро-каравана, још једном су се показали као одлични домаћини.

Ова манифестација за нас као Туристичку организацију има посебан значај. Драго ми је као представнику Туристичке организације што смо били у могућности да угостимо овај гастро караван који обилази градове широм наше лепе Србије и промовише ајвар као српски бренд“, рекла је Драгана Гогић Рајковић, вд директорка Туристичке организације града Зајечара и додала:

-Драго ми је што Град Зајечар на један овакав начин може бити промовисан на финалном такмичењу које се сваке године одржава у Београду.

Каже да је интересовање за ову манифестацију увек изузетно велико.

-Интересовање је увек неочекивано и сваки пут се изненадимо јер има много заинтересованих. Ја сам сигурна да је ово једина манифестација која мами осмехе и код младих и код старијих. Ово је манифестација која спаја традиционално и модерно, село и град, младост и искуство. Овде су сви расположени. Због поштовања епидемиолошких мера има само десет екипа, а верујте могли смо их имати и 50. Људи су заинтересовани за овакав вид дружења. Потрудили смо се да и ове године позовемо и наше излагаче који су такође видно расположени јер су овде после дужег времена. И они нам са својим производима омогућују да се овде још лепше осећамо, наводи Драгана Гогић Рајковић.

Као и сваке године, учесницима су обезбеђени сви услови за надметање, а Вук Росандић, модератор и водитељ манифестације је својим опаскама додатно подизао расположење такмичара у Зајечару.

-Манифестација је била заказана од 11 сати, а овде су људи већ у пола десет почели да печу паприке. Ентузијазам пршти. Ове године обилазимо мање градова због ове епидемије али нас то није омело да у сваком граду имамо позитивну атмосферу. Људима је ово недостајало и једва су чекали да дођемо. Цео трг мирише на ајвар, цео Зајечар мирише на ајвар, што је дивно, казао је Росандић.

Манифестацију је употпунило и тридесетак излагача, произвођача, а за учеснике су приређене и различите такмичарске активности.

Овогодишња сезона каравана реализује се под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, локалних самоуправа градова-учесника као и бројних спонзора чија подршка чини пројекат успешнијим из године у годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.